Actualitate

ARME ȘI MUNIȚIE, RIDICATE DE POLIȚIȘTI ÎN URMA UNOR AMPLE PERCHEZIȚII. O parte din arme, găsite îngropate în pământ

Două tinere din Vrancea, arestate de polițiștii din Buzău în timp ce acestea se pregăteau să vândă unui buzoian o parte din armele pe care le dețineau. Vrâncencele au fost trimise după gratii, acolo unde se află și soții lor, doi bărbați care în 2019 au executat cu focuri de armă patronul unei case de schimb valutar din Focșani, acționând după un scenariu pregătit timp de mai bine de o lună, cu gândul de a-l jefui.

De data aceasta, cele două femei, de 27 și 35 de ani, împreună cu soții lor, aflați în penitenciar pentru crima comisă în 2019, au stabilit să vândă armele pe care le țineau ascunse în diverse locuri, pentru a face rost de bani. Au căutat clienți, printre aceștia fiind și un bărbat din municipiul Buzău. Numai că între timp polițiștii din Buzău au aflat despre afacerile vrâncencelor iar sâmbătă au descins la 7 adrese din Vrancea și Bacău. Potrivit unor surse, perchezițiile au fost desfășurate la domiciliile femeilor dar și la rudele acestora, în Bacău, unde erau ascunse arme de foc. Un întreg arsenal de arme și muniție au găsit polițiștii, inclusiv pistoale îngropate în pământ.

“Din cercetări a reieșit că patru persoane (două femei, de 27 și 35 de ani și 2 bărbați, de 35 și 43 de ani), din Vrancea, ar fi deținut arme, muniții și substanțe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi intenționat să le comercializeze. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 arme letale deținute ilegal – o armă automată militară, o carabină, 2 arme de vânătoare semiautomate, 3 pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu aproximativ 2 kg. de substanță ce pare a fi mercur, un pistol neletal deținut ilegal și 2 dispozitive de tip amortizor. Față de cele două bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbații fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate. Ulterior, instanța a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase.”, anunță IPJ Buzău într-un comunicat de presă.           

Și soții acestora, aflați după gratii, vor fi cercetați și pentru ilegalitățile comise în ultimele luni, prin intermediul soțiilor lor. La pedeapsa pe care o vor primi în cazul asasinatului, se va adăuga și pedeapsa pentru aceste fapte.

Cazul celor doi vrânceni care au ucis un om de afaceri a făcut înconjurul țării în 2019. Asta ținând cont de modul în care a fost plănuită crima și felul cum au acționat autorii. Timp de circa o lună l-au urmărit pe omul de afaceri despre care aveau informații că transportă cu mașina personală sume importante de bani, pentru a vedea ce traseu urmează și cu cine se deplasează. Și-au cumpărat o mașină pe care au modificat-o, i-au schimbat culoarea și alte componente, pentru a-și ascunde urmele. Apoi, în februarie 2019, l-au atacat pe afacerist în plină stradă. I-au lovit mașina apoi au tras focuri de armă spre autoturism. Două dintre gloanțe l-au nimerit pe bărbat, care, în cele din urmă, și-a pierdut viața. În acest caz, doi dintre făptași, care au acționat direct, sunt judecați pentru omor calificat, dar și de o serie de alte fapte, în timp ce un al treilea bărbat e doar complice la toate infracțiunile.