Actualitate SPORT

CEL MAI BUN JUCĂTOR DE TENIS DE MASĂ, BUZOIANUL OVIDIU IONESCU, ÎNTR-UN INTERVIU PENTRU ȘANSANEWS.RO DUPĂ CALIFICAREA LA JOCURILE OLIMPICE: ”Șansele mele erau mici, dar mi-am jucat cartea, până la final”

Performanță uriașă obținută de buzoianul Ovidiu Ionescu, cel mai bun jucător de tenis de masă din România. El a prins biletul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de simplu masculin, la finalul unei săptămâni de foc petrecută la turneul din Portugalia. Rezultatul, unul spectaculos, a fost obținut cu mari emoții. Ovidiu Ionescu a obţinut biletele pentru competiţia olimpică după ce a fost eliminat de pe primul tablou cu trei înfrângeri, iar în cel de-al doilea a obţinut trei victorii. O calificare care a venit destul de greu, cu mari emoții, dar care îmi umple sufletul de bucurie,  a declarat, luni, într-un interviu pentru Focus Fm și șansanews.ro Ovidiu Ionescu:

”A fost foarte greu, ţinând cont de faptul că am început cu două înfrângeri. Şansele mele erau foarte mici de a mai reuşi să trec de prima fază, dar cu mult noroc, mi-am jucat şansa până în ultimul moment şi sunt foarte fericit că am reuşit până la urmă să obţin biletul pentru Jocurile Olimpice.

Este visul oricărui sportiv să participe la Jocurile Olimpice şi este deja pentru a doua oară pentru mine când voi participa. Mă simt împlinit, fericit şi sunt mândru de ce am reuşit”

Performanța  lui Ovidiu Ionescu ne face mândri, pe noi buzoienii, spune și președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristi Romanescu:

”Pentru sportul  buzoian este o mândrie să avem un buzoian la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sper ca din sportul  buzoian să plece cât mai mulţi sportivi la loturile naţionale, loturile olimpice, dar iată că tenisul de masă buzoian îşi arată şi de această dată valoarea . Prin Ovidiu Ionescu,  Buzăul este reprezentat la Jocurile Olimpice, cea mai importantă competiţie sportivă planetară, aş putea spune.  Pentru noi, Federaţia Sportivă de Tenis de Masă, înseamnă un obiectiv îndeplinit. Calificăm sportivi la cel mai înalt nivel, la cea mai importantă competiţie de pe planetă”

Ovidiu Ionescu va participa pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, prima dată s-a întâmplat în 2016, la Rio de Janeiro, dar pentru Tokyo are planuri și mai mari. Urmează o perioadă de pregătire intensă pentru a face față competiției  din vară :

”Peste două săptămâni cu echipa din Germania vom juca echivalentul Cupei UEFA din fotbal, într-un turneu final, într-un sistem bubble unde sper să cucerim titlul şi după aceea vor fi campionatele europene la sfârşitul lunii iunie. Cu toate că este foarte aproape de Jocurile Olimpice, zic eu, trebuie să fie un concurs bun , astfel încât să vedem unde ne situăm şi de ce nu, să cucerim şi nişte medalii.”

În interviul pentru Focus Fm și șansanews.ro, cel mai bun jucător de tenis de masă al României a dezvăluit și cum l-a schimbat pandemia de coronavirus. Buzoianul nu s-a infectat  până acum, însă criza sanitară i-a  schimbat mult stilul de viață :

”Când a început pandemia eram într-o formă foarte bună şi priveam cu încredere calificările şi Jocurile Olimpice, dar a trebuit să îmi ajustez tot programul. Am avut noroc că la începutul pandemiei, în Germania nu a fost totul atât de strict ca în România şi am putut să fac mişcare, să mă antrenez un pic. Am învăţat foarte multe în această periadă. În primul rând, am înţeles că nu sunt atât de dependent de călătorii precum credeam. Îmi place să stau acasă cu logodnica mea, să stau liniştit. Am învăţat să  fiu mai calm, să gestionez situaţiile mai bine pentru că ultimul an ne-a demonstrat că sunt foarte multe lucruri imprevizibile care se pot întâmpla.”

Sportivul are și un mesaj pentru micii tenismeni ai Buzăului:  

” Aş vrea să le spun să îşi urmeze visul deoarece cu multă muncă, cu multă încredere se poate reuşi. Le spun din propria experienţă. Trebuie să îşi urmeze visul! De fiecare dată când intră în sală să îşi imagineze unde vor să ajungă şi să se antreneze pentru acest lucru, să aibă plăcere în sportul pe care îl practică! Sfatul meu este să creadă în ei, să aibă multă încredere în ei!”

Buzoianul Ovidiu Ionescu a început să joace tenis de masă la 6 ani și jumătate la CSM Buzău. Timp de 25 de ani, s-a pregătit aproape zilnic, câte 5-6 ore. De-a lungul carierei sale sportive, a adunat zeci de medalii la competițiile  naționale și internationale, a strâns numeroase titluri de campion și vicecampion.