Actualitate

Artiștii în devenire, așteptați să redea pe hârtie frumusețea sculpturilor de la Măgura. Vor pleca acasă cu amintiri de neuitat

Buzoienii, invitați cu mic cu mare să se relaxeze pentru câteva ore departe de orașul încins. Astăzi, 16 iulie, copiii dar și părinții sau bunicii lor sunt așteptați la  Muzeul în aer liber Tabăra Măgura unde vor avea parte de o serie de activități care mai de care mai interesante. Cei mici vor putea participa la jocurile și la ateliere de desen ce se vor desfășura în oaza de verdeață de la Măgura, în timp ce părinții se pot bucura de aerul curat și peisajul de poveste.

În premieră, buzoienii care vor ajunge la Tabăra de Sulptură de la Măgura vor fi provocați să se transforme în adevărați artiști. Tot ce trebuie să facă este să își aleagă una sau mai multe sculpturi amplasate în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, pe care să le desene pe hârtie, pentru ca la final să plece acasă cu un album în care să se regăsească și propriile desene.

„În Tabăra de la Măgura va avea loc o nouă etapă din cadrul programului de revalorificare muzeală a zonei. Așa cum am anunțat mai demult, programul „Weekenduri la Măgura”, cu repetitivitate începând din acest an, va propune buzoienilor activități și jocuri în aer liber pentru cei mici. Ca noutate în această sâmbătă, în acest weekend, vom avea ateliere de desen și de pictură. Împreună cu colegii mei, vom fi acolo între orele 10.00 și 13.00 și îi vom aștepta pe toți cei care vor să se joace în aer liber, toți cei care vor să deseneze, să picteze. Și, mai mult decât atât, la finalul programului își vor regăsi lucrările într-un album foto editat de Muzeul Județean Buzău”, a declarat, pentru șansanews.ro, directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Activitățile se vor desfășura pe parcursul a 3 ore, de la 10:00 la 13:00. Astfel de ateliere vor mai avea loc pe 30 iulie dar și în două weekenduri din august.