Actualitate

(video) E criză de medici cardiologi! Ce se poate face pentru ca specialiștii să vină la Buzău

Sursa foto> ©iStock/DragonImages // Health Europa

Mai multe spitale din țară se confruntă cu o lipsă de medici cardiologi, iar situația din România se resimte din plin și în județul Buzău. În cea mai mare unitate medicală dsin județ, Spitalul Județean de Urgență Buzău, secția de cardiologie are doar doi medici. Insuficient, mai ales în condițiile în care afecțiunile cardio-vasculare sunt în topul bolilor de care suferă românii și, implicit, și buzoienii. Deși se caută permanent soluții pentru rezolvarea acestei probleme, iar unitatea medicală scoate periodic la concurs toate posturile disponibile, candidații nu se înghesuie să le ocupe.

Asta cu toate că autoritățile din Buzău au căutat în permanență să le ofere medicilor stimulente și facilități pentru a-i atrage să profeseze la Spitalul Județean, care, în plus, a fost dotat, în ultimii ani, cu aparatură medicală de ultimă generație.

Invitat în emisiunea Țoc Șou de la Focus TV, moderată de Dan Răspopa, medicul Florin Matei, specialist în cardiologie, a vorbit despre schimbările care ar putea aduce medicii cardiologi în spitalele din județ, care preferă, în general, să profeseze în centrele universitare din țară sau în marile orașe.

Tânărul medic activează la Spitalul Județean Buzău, unde vine pentru a trata inimile bolnave, dar și pentru a ajuta personalul medical, unitatea confruntându-se cu o lipsă acută de medici cardiologi.