Actualitate

ASISTENTĂ MEDICALĂ, RĂPUSĂ DE CORONAVIRUS. Mărturia impresionantă a liderului SANITAS Buzău: “Mi-a fost ca o mamă”

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate asistente medicale din Buzău a fost răpusă de coronavirus. Cleopatra Ispas, zeci de ani asistentă în Spitalul Județean Buzău și totodată membru fondator al SANITAS Buzău, și-a pierdut viața la doar câteva săptămâni după ce a contractat noul coronavirus. Cleopatra Ispas a profesat ani la rând la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean. Odată ajunsă la vârsta pensionării s-a retras din spital însă nu a renunțat definitiv la activitatea sa. A rămas să-i ajute pe colegii săi de la sindicat.

“A fost un om deosebit, un om de o calitate desăvârșită ca și fost asistent medical cu care am lucrat și de la care am avut de învățat foarte multe. Am avut-o ca și colaboratoare în cadrul Sanitas pe doamna Cleopatra Ispas. Dânsa a fost de la înființarea sindicatului. A fost un om de la care am avut ce învăța. Niciodată nu ne-a învățat lucruri rele. Întotdeauna mi-a fost altături. A fost un om care a răspuns la toate solicitările, un om devotat. Îmi este foarte greu să-mi aduc cuvintele, să o pot descrie. Mi-a fost poate ca și mamă…Pentru toți cei din Biroul Executiv al Sanitas, dar și pentru mulți asistenți.”, a declarat pentru șansanews.ro, Mihai Ștefan, liderul SANITAS Buzău.

În timp, fosta asistentă medicală a suferit o intervenție chirurgicală, fiind diagnosticată cu mai multe afecțiuni. Iar la începutul lunii decembrie s-a infectat și cu noul coronavirus. Boala a avut o evoluție galopantă. În doar câteva săptămâni, buzoianca și-a pierdut viața.

“A fost pozitivă de la începutul lunii decembrie. A fost internată la Secția de Pneumologie, apoi transferată la Terapie Intensivă  unde a fost o luptătoare, dar în foarte scurt timp starea ei s-a degradat. Cu toate că înainte a mai trecut printr-o altă boală pe care a depășit-o cu bine, am crezut că va fi o luptătoare și că va trece și peste asta.”

Fostele colege de breaslă au numai cuvinte de laudă la adresa asistentei și cu greu își găsesc cuvinte să vorbească despre Cleopatra Ispas.

,, Mi-a fost o colegă dragă. A făcut parte din Biroul Executiv al Ordinului, deci a fost secretară la mine de când s-a înființat Odinul până în anul 2012. Era un om deosebit, foarte serioasă, foarte muncitoare. Mă doare sufletul pentru că îmi era foarte apropiată. Pe lângă infecția cu virusul Sars-Cov-2, ea era bolnăvioară, mai avea și alte afecțiuni. Era hipertensivă, diabetică. O regretăm enorm. A fost un om deosebit. Am înțeles că ar fi stat trei săptămâni internată, a stat o perioadă la PNF și după aceea din cauza faptului că starea ei de sănătate s-a agravat a fost trimisă pe ATI. Din câte am înțeles, își revenise după câteva zile, dar după aceea a intrat în comă. Ea nu mai lucra. Era pensionară, dar era cenzor la Sanitas. Ei nu au putut să se despartă de ea având experiență, fiind cenzor la Sanitas de atâția ani. Când s-au făcut alegerile, au apelat tot la dânsa având și calificare ca cenzor. Au apelat la dânsa și au rugat-o cât mai poate să stea, să îi ajute și pe ei.”, a declarat pentru șansanews, președinta Ordinului Asistentelor Medicale, Elena Comănescu.

Cleopatra Ispas avea 69 de ani.