Actualitate

Atâtea drame într-o familie! Alexandra și tatăl ei, victime ale unor accidente rutiere care le-au schimbat destinul, dar nu i-au îngenuncheat. Povestea impresionantă a unor oameni atât de încercați de viață

O familie din satul Știubei, comuna Râmnicelu, poate fi considerată campioana națională a ghinionului. Tatăl și fiica au fost victime, recent, ale unor accidente rutiere, care le-au schimbat, iremediabil, viața. Nenorocirea abătută asupra familiei Ticu este cu atât mai mare cu cât, cei doi sunt efectiv ceea ce denumim „stâlpii familiei”, în sensul că tatăl, grav accidentat, este singura sursa de venit, iar împreună cu fata reușea să-i ajute și pe ceilalți doi membri ai familiei, adică pe mama bolnavă la pat și pe mezinul familiei. Impresionați de situație, câțiva polițiști de la Serviciul Rutier din Inspectoratul Județean de Poliție alături de colegii de la Secția de Poliție Rurală din Râmnicelu au vizitat cu câteva zile în urmă familia lovită de atâtea necazuri  și preț de câteva ore le-au fost alături oamenilor aflați în nevoi.

Familia Ticu locuiește în satul Știubei. Oameni modești, dar cu frică de Dumnezeu, părinții au muncit cât au putut pentru a le oferi copiilor lor strictul necesar. Nenorocirile au curs însă una după alta. Pentru început, mama s-a îmbolnăvit și a căzut la pat. Ion Ticu a continuat să muncească, devenind singura sursă de venit a familiei. Copiii învățau bine și le ofereau părinților bucurii mai mari decât unele materiale. Alexandra, care acum are 15 ani, termina școala generală cu media 10.

Totul până în ziua în care Ion a fost victima unui accident rutier. A fost lovit violent de o mașină, în timp ce mergea pe bicicletă. A fost atât de grav rănit încât a fost pe punctul de a-și pierde un picior. A rămas cu un handicap locomotor și cu dureri groaznice, ceea ce l-a împiedicat să mai muncească. Bărbatul a fost nevoit atunci să iasă la pensie, pe caz de boală. Soția sa ar putea și ea să se încadreze la pensie pe caz de boală, însă nu poate merge să-și depună dosarul, pentru că nu o țin picioarele și organismul măcinat de atâtea suferințe. Cu o brumă de bani, Ion Ticu abia reușește să își susțină acum familia: soția și pe cei doi copii, o fată de 15 ani și un băiat de 10 ani.

Și, din păcate, nenorocirile nu s-au oprit aici pentru familia Ticu. În luna octombrie a acestui an, Alexandra, elevă acum la Liceul Alexandru Vlahuță din Râmnicu Sărat, a căzut și ea, asemenea tatălui său, victima unui accident rutier. Adolescenta a fost izbită de o mașină chiar pe o trecere de pietoni, în timp ce traversa șoseaua, regulamentar.

Impresionați de atâtea drame care au curs în familia Ion, polițiștii din Buzău au decis să le sară în ajutor. Un ajutor de care oamenii aceștia au atât de multă nevoie. Casa în care locuiesc e atât de veche încât, atunci când un om de bună credință care le știa situația a decis să le cumpere două geamuri termopan, la montarea acestora, un perete s-a prăbușit, pur și simplu. Pe lângă vorbe bune, de încurajare, polițiștii le-au dus copiilor daruri ca să simtă și ei că vin sărbătorile.

Însă, familia Ticu are nevoie de mai mult de atât. Pentru a-și putea crește copiii în condiții cât de cât decente, pentru a o ajuta pe Alexandra să învețe mai departe, dar și pe fratele ei de 10 ani, soții Ticu au nevoie de sprijin din partea semenilor. Au nevoie de materiale de construcții pentru a-și consolida casa veche de peste 100 de ani, casă care stă să se prăbușească. În rest, bucuroși le-or duce toate, spune Ion Ticu, capul familiei greu încercate din Știubei.

Cine poate oferi un ajutor, în prag de sărbători, îl poate contacta pe Ion Ticu, la numărul de telefon 0787. 460. 130.

Etichete