Actualitate

Atenție, alunecă! Trotuarele din Buzău, transformate în patinoar

Poleiul care s-a depus încă de duminică noaptea peste tot, în majoritatea zonelor din județul Buzău, nu a afectat doar traficul. Pe lângă șosele, și trotuarele au devenit adevărate patinoare.

Încă de la prima oră a zilei, un strat subțire de gheață a acoperit trotuarele din municipiul Buzău. O adevărată capcană pentru buzoienii care s-au aventurat să iasă din casă. Fie că au mers pe o distanță mai mare, fie doar câțiva metri până în stația de autobuz, pietonii au fost nevoiți să dea un adevărat test de echilibristică.

Pe parcursul zilei, în unele cartiere s-a intervenit și s-a împrăștiat nisip. În altele, însă, gheața persistă de ore bune. Motiv pentru care unii buzoieni au ales să circule pe marginea șoselei, de teamă să nu alunece și să cadă pe gheață.

“Stiu problema trotuarelor, am vorbit cu domnul primar. Trebuie puțin prudent abordată problema. Au sesizat-o și dânșii, și cetățenii. Din ce am văzut, RER a încercat să adapteze o soluție cumva să dea cu clorură de calciu și pe trotuare. Este o problemă și sper să se remedieze rapid”, a declarat la Focus Tv, prefectul Daniel Țiclea.

În municipiul Buzău, RER intervine pentru curățarea trotuarelor din zona centrală a orașului. Însă, în rest, asociațiile de proprietari și agenții economici au sarcina de a interveni și de a curăța gheața în fața blocurilor sau magazinelor deținute.