Actualitate

ATENȚIE! BANI FALȘI, PLASAȚI PE PIAȚA DIN BUZĂU (VIDEO)

Bani falși au fost plasați pe piața din Buzău, dar și în județele Brașov, Prahova, Argeș, Covasna și Bacău. Mai mulți indivizi din Brașov au pus la calea afacerea cu bancnota contrafăcută, trei dintre ei fiind prinși în flagrant, în timp ce plasau bani fără nici o valoare în municipiul Bacău, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

Totul s-a întâmplat pe 1 septembrie. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au prins în flagrant delict 3 persoane, în municipiul Bacău, bănuite de falsificarea de bancnote.

 Asupra acestora, au fost descoperite 71 de bancnote contrafăcute din cupiură de 200 de lei și 4.626 de lei dar și alte bunuri.

Ulterior, pe 2 septembrie, polițiștii au efectuat 10 percheziții domiciliare, în Brașov, la locuințele persoanelor bănuite.

 În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat obiecte susceptibile a fi folosite la contrafacerea bancnotelor (un laptop, o imprimantă, un laminator, un șubler de precizie, folii laminate și alte ustensile), telefoane mobile, memory-stick-uri și 13.900 de lei, respectiv 510 euro.

La finalul descinderilor, polițiștii i-au reținut pe cei 3 dar și o a patra persoană care făcea parte din rețea. Ulterior, judecătorii au decis arestarea preventivă a celor 4 pentru 30 de zile.

În urma anchetei, polițiștii au stabilit că indivizii au plasat bani falși în județele Buzău, Brașov, Prahova, Argeș, Covasna și Bacău.