Actualitate

Atenție, buzoieni! Se oprește apa în tot orașul. Care este motivul

Locuitorii municipiului Buzău trebuie să își facă provizii de apă pentru noaptea care urmează. Timp de câteva ore, nu va curge strop de apă la robinete în tot orașul. Furnizarea apei va fi sistată pentu a permite echipelor de la Compania de Apă să realizeze o serie de lucrări pe care le au programate în mai multe puncte ale municipiului. Astfel, este nevoie ca furnizarea apei să fie sistată temporar în tot orașul. Închiderea surselor de apă se va realiza progresiv, începând cu ora 21:00.

Conducerea Companiei de Apă dă asigurări că dimineață, la ora 7:00, apa va curge din nou în parametri optimi în tot orașul.

“COMPANIA DE APĂ S.A. BUZĂU anunță necesitatea continuării lucrărilor de conectare a rețelei noi de distribuție din zona centrală a Municipiului Buzău (zona cuprinsă între: strada ”12 Aprilie 372”, b-dul Nicolae Bălcescu, strada Ostrovului, strada Tudor Vladimirescu, strada Bistriței (zona Hasdeu), strada Ion Băieșu, PT 20, PT 21 și PT cu rețelele existente. Pe parcursul intervenției de miercuri, 23.08.2024, echipa Companiei a constatat că lucrarea nu va putea fi finalizată în intervalul orar anunțat inițial – 00:00 – 06.00 –, astfel încât apa să fie în condiții bune de funcționare la prima oră a dimineții. În consecință, în cursul nopții precedente, am luat decizia sistării intervenției, și reluarea acesteia în această noapte – 24.08.2023 (noaptea de miercuri spre joi).

În acest sens, vom fi în situația de a opri toate cele patru surse de apă – Sursa Est, Sursa Sud, Sursa Zahăr, Sursa Crâng – astfel că rugăm utilizatorii noștri din Municipiul Buzău să își asigure o rezervă de apă suficientă pentru a le acoperi necesarul pe perioada intervenției.Etapele intervenției vor fi următoarele: începând cu ora 21.00 începe reducerea presiunii de la toate cele patru surse de apă (Sursa Est, Sursa Sud, Sursa Zahăr, Sursa Crâng). La ora 00.00 apa va fi oprită complet, iar reluarea furnizării în parametri normali se estimează că va avea loc la ora 7.00 dimineața. În speranța că utilizatorii noștri vor înțelege necesitatea acestei intervenții, vă mulțumim anticipat și vă reamintim că lucrările la infrastructura de apă și canalizare au ca scop creșterea calității apei și a serviciului de canalizare în Municipiul Buzău. Luând în considerare anvergura acestei lucrări, la reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca, punctual, în anumite zone ale Municipiului să curgă apă tulbure.”

Etichete

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Astăzi, 24 august 2023, în Cartierul Dorobanti II nu este apa, serviciul fiind întrerupt fără un anunț prealabil. Dacă numita Companie de Apa și edilul nostru considera ca la o temperatura de 38 de grade se poate supraviețui fără apa menajera, înseamnă că trebuie să reflectam mai mult în cabina de vot. Cunoaștem faptul ca dl. Toma a reușit sa atragă cea mai mare parte a presei de partea domniei sale, dar nu ne rămâne decât consolarea ca nici dv., domnilor ziariști, nu aveți apa de spalat și la toaleta. Seara curata!