Actualitate

ATENȚIE! METEOROLOGII AU PRELUNGIT AVERTIZAREA DE VREME REA

Avertizarea de vreme rea s-a prelungit. Meteorologii au emis o nouă informare potrivit căreia în următoarele ore va ninge, vântul va sufla cu putere și sunt condiții pentru ca pe drumurile publice să se formeze polei. Avertizarea care cuprinde și județul Buzău rămâne valabilă până mâine la ora 10.00.

În intervalul menționat, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei.

În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5…10 cm.
În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h.
În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată.

În acest context, drumarii vor acționa în continuare pe toate drumurile, iar polițiștii vor fi ei la datorie. Recomandările făcute de oamenii legii le puteți găsi aici.