Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

NOAPTE ALBĂ PENTRU DRUMARI! Cum se circulă în Buzău. Polițiștii vin cu recomandări (video+foto)

Noapte albă pentru drumarii din Buzău. Primul strat de zăpadă mai consistent din această iarnă a scos utilajele pe toate drumurile naționale, județene dar și pe principalele artere din municipiul Buzău și municipiul Râmnicu Sărat.

Buzăul este până astăzi la ora 10.00 sub avertizare de vreme de rea. A nins și a bătut vântul cu putere pe tot parcursul nopții. Carosabilul este umed, iar circulația se desfășoară cu dificultate. Tocmai pentru a se evita pericolele din trafic, drumarii au acționat pe tot parcursul nopții.


cms.sef Dinu Silviu, șeful Serviciului Rutier

Pe drumurile naționale au fost scoase la treabă 30 de utilaje care acționează și la această oră. Se curăță drumul de stratul de zăpadă depus și se împrăștie material antiderapant.

Primele ore de iarnă autentică a dat bătaie de cap și firmelor care au contracte să asigure deszăpezirea străzilor din municipiile Râmnicu Sărat și Buzău. În ambele orașe s-a intervenit pe timpul nopții pentru curățarea principalelor artere.

Autoritățile din Râmnicu Sărat au anunțat că primul episod de iarnă nu i-a prins nepregătiți.

În Buzău, drumarii au acționat cu trei utilaje și material antiderapant pe poduri dar și pe Șoseau Nordului, acolo unde se știe că traficul este mai aglomerat.

Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău

Pe toate drumuri se circulă în continuare în condiții de iarnă și chiar dacă stratul de zăpadă a fost îndepărtat polițiștii avertizează că în continuare carosabilul este umed și trebuie să se circule cu maximă prudență.


cms.sef Dinu Silviu, șeful Serviciului Rutier

În această perioadă este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă pentru circulația pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 1.305 și 2.900 lei și se retine certificatul de înmatriculare.