Actualitate

ATENȚIE! Pe DN 10 ploaia de pietre nu s-a oprit. Cad stânci și de peste 100 de kilograme (FOTO)

 Atenție, dacă vă aflați pe DN 10 Buzău-Brașov! Continuă să cadă pietre de pe versantul aflat pe marginea șoselei, fenomen care apare la fiecare ploaie mai puternică ori atunci când se produce fenomenul de dezgheț.

Duminică, din cauza unor căderi masive de pietre, autoritățile au fost nevoite să  închidă circulația pentru ca drumarii să poată interveni rapid și să înlăture stâncile. Traficul a  fost închis circa 50 de minute. Ulterior, drumarii au monitorizat zona însă nu s-a mai impus blocarea circulației.

Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, atrage atenția că fenomenul continuă și luni dimineață. Cad pietre de pe munte, care ajung pe șosea, însă drumarii reușesc să intervină rapid și să le înlăture.

” După ce ieri a fost necesar să închidem circulația la ora 7.00 timp de 50 de minute, am monitorizat intens, nu au mai fost probleme atât de mari încât să fie nevoie să mai închidem. Dar, să știți că și astăzi mai cad pietre la Siriu și sunt bolovani serioși de peste 100 de kilograme. Zona este monitorizată atent, drumarii înlătură imediat pietrele și, cel puțin în acest moment, nu se impune închiderea circulației”, a declarat prefectul Daniel Țiclea.