Actualitate

Atenție, șoferi! Polițiștii din Buzău au primit „ajutoare” la început de an

Atenție, șoferi! Polițiștii din Buzău au primit „ajutoare” la început de an, așa că ies în număr mult mai mare pe șosele pentru depistarea șoferilor băuți, drogați sau care conduc cu viteză excesivă. Nu mai puțin de 5 aparate drugtest au primit recent polițiștii buzoieni pentru activități specifice, dar și 7 aparate performante de înregistrare a vitezei.

AneMari Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău

„În ultimele trei luni, Inspectoratului de Poliție Județean Buzău i-a fost suplimentată dotarea cu 7 aparate TRUcam, 5 aparate drugtest și 16 etilometre. Totodată, unității noastre i-au fost repartizate 12 autospeciale noi, spre a fi utilizate de polițiștii rutieri în utilizarea activităților de serviciu”, AneMari Vrapciu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău

Numai weekendul acesta, aproape 500 de șoferi care au tranzitat șoselele din Buzău au fost testați pentru alcool și droguri. 8 șoferi au fost prinși băuți. În 5 situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferii fiind sancționați contravențional, iar în 3 situații a indicat valori cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recordul” aparţine unui bărbat de 51 de ani, din Unguriu, tras pe dreapta pe o stradă din Sătuc. Etilotestul a indicat în cazul său 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În 5 situaţii a fost vorba de concentraţii alcoolice mai mici de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferii fiind sancționați contravențional, iar în 3 situații a indicat valori cuprinse între 0,41 mg/l şi 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează biroul de presă al IPJ Buzău.