Alertă Coronavirus Buzău

Atenție! Tot mai des apar reinfectările cu coronavirus. Cum stă Buzăul, vineri

În ultima perioadă zilnic autoritățile de sănătate publică au menționat cazuri ale unor persoane care au avut COVID în trecut iar acum s-au reinfectat.

Și vineri la Buzău este raportat un astfel de caz alături de 129 de cazuri noi de infectare cu coronavirus la un total de peste 500 de teste efectuate. Pacienții au vârste cuprinse între 7 și 81 de ani.

Sunt așadar și copii de școală, ceea ce înseamnă că zilnic crește numărul claselor care trec în online, din cauza apariției unor infectări în rândul elevilor. Sunt zeci de copii și profesori infectați cu coronavirus de la începutul cursurilor.

CNSU a decis joi seară, desăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor indiferent de rata de infectare, cu criterii clare pentru suspendarea orelor în funcţie de numărul de cazuri şi cu teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situaţiei epidemiologice. În cazul unei incidenţe a cazurilor de COVID-19 de peste 6 la mie, magazinele se închid la 22.00, iar nunţile şi botezurile au limită de participanţi cu condiţia vaccinării sau să fi trecut prin boală, neexistând opţiunea testării.

La Buzău, o incidență mult peste 6 înregistrează comuna Mărăgăritești, care ieri avea o rată de îmbolnăvire de aproape 10 la mia de locuitori.