Actualitate

Au apărut fotografiile de la antrenamentul pentru parada militară de mâine! Care vor fi principalele momente și ce reguli de distanțare trebuie respectate. Vor fi și restricții în trafic

sursa foto: Divizia 2 Infanterie
sursa foto: Divizia 2 Infanterie

Militarii de la principalele structuri din Buzău- Divizia 2 Infanterie Getica, Inspectoratul Județean de Jandarmi, cel de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Locală Buzău – au pregătit, pentru Ziua Națională, o paradă militară amplă. Buzăul va fi, astfel, unul dintre puținele orașe ale României în care se va organiza o paradă militară. La momentul dedicat Zilei Naționale a României vor participa 400 de cadre militare și civile care vor defila pe Calea Eroilor. La paradă vor fi aduse și 70 de mijloace tehnice, iar cerul va fi survolat de 10 aeronave.

Marți dimineață, începând cu ora 9, 30, militarii au exersat pașii de defilare, urmând principalele repere din scenariul după care se va desfășura parada. Pe durata antrenamentului, circulația pe Calea Eroilor a fost oprită, iar traficul a fost dirijat de echipaje ale Poliției Rutiere prezente pe strada Mareșal Averescu, dar și pe bulevardele 1 Decembrie și Unirii.

” Vă așteptăm mâine, 1 decembrie, începând cu ora 11.00, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău să sărbătorim împreună Ziua Națională a României, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor.” au transmis oficialii Garnizoanei Buzău, la finalul exercițiului de marți, mesaj însoțit de câteva instantanee care fac irezistibilă invitația la parada de mâine.

Pentru toate activitățile festive organizate de Ziua Națională pe Calea Eroilor din Buzău au fost stabilite câteva reguli în acord cu normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Organizatorii anunță că, pentru toate persoanele, accesul va fi liber (cu excepția zonei  oficiale), cu  asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru  între  participanți. Cei prezenți vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii  infecțiilor cu SARS-CoV-2, implicit purtarea măștii de protecție.  Pe trotuarul  de pe partea cu Cimitirul Eroilor, pe  lungimea  gardului  cimitirului, va  fi  delimitată  zona  oficială în  care  vor  avea  acces  doar  persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și  pentru  care  au  trecut  10  zile  de  la  finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv  persoanele  care  se  află  în  perioada  cuprinsă între a 15-a zi  si  a  180-a  zi  ulterioară  confirmării  infectării  cu  virusul  SARS-CoV-2. Foarte important, capacitatea  acestei  zone  va  fi  de  cel mult 200 de persoane cu  asigurarea  unei  distanțe  de  minimum  1 metru  între  participanți.

Vor exista și restricții în trafic. În zona  în  care  se  va  desfășura evenimentul  vor  fi  restricții  de  circulație  pe  Calea Eroilor, între orele 09.30-13.00 pe Calea Eroilor – bulevardul Mareșal Alexandru Averescu.