Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

AU APĂRUT PRIMELE CAZURI DE COVID-19 LA LPS! Noi îmbolnăviri și la Hasdeu, dar și la Școala nr. 1

Zeci de cazuri noi de coronavirus în județ, multe îmbolnăviri fiind în rândul elevilor și cadrelor didactice. În județul Buzău, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 44 de noi îmbolnăviri. Este vorba atât despre copii de 4 ani cât și de adulți cu vârsta de până la 84 de ani. Printre buzoienii confirmați cu infecție cu coronavirus se regăsesc atât elevi cât și cadre didactice.

Au fost depistați pozitivi 2 elevi de 13 ani de la Liceul cu Program Sportiv, acestea fiind primele cazuri din unitatea de învățământ. Este vorba despre 2 elevi de clasa a VIII-a, frați gemeni. Clasa din care provin cei doi frați va desfășura orele exclusiv  online în următoarele săptămâni, chiar dacă elevii pozitivi nu au mai fost la școală din 24 septembrie.

Un alt caz a fost înregistrat la Colegiul Hasdeu – un elev de 16 ani. Deși este al treilea caz de infectare la Hasdeu, unitatea nu va fi înschisă. Asta pentru că primul elev diagnosticat cu COVID-19 nu a luat contact cu colegii și profesorii săi. Astfel, doar clasa din care provine liceanul de 16 ani va face cursuri exclusiv online.

Crește numărul infectărilor și la Școala 1. După ce la finele săptămânii o elevă a fost testată pozitiv, miercuri un cadru didactic a aflat că este infectat cu coronavirus. Un alt caz a apărut la școala din Pârscov, fiind vorba de o elevă de 11 ani.

În fața acestei avalanșe de îmbolnăviri, conducerile școlilor au propus membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență scenariile după care se vor desfășura cursurile în perioada următoare. O ședință a CJSU este programată în jurul orei 15, ședință în care vor fi aprobate noile scenarii după care vor funcționa școlile în care au apărut cazuri de coronavirus.