Actualitate

Au apărut primele contestații! Ce se întâmplă cu proiectul autostrăzii A7

Au apărut primele contestații după desemnarea câștigătorilor licitațiilor pentru construcția tronsonului Ploiești –  Buzău al autostrăzii A7.

Economica.net titrează că este vorba despre lotul 3 Pietroasele – Buzău, care este contestat. Aici a fost desemnată câștigătoare o asociere condusă de o firmă din Oradea, iar acum trei dintre participanții la licitație care nu au câștigat contestă rezultatul.

Este vorba despre constructori din Turcia, Bulgaria și România, care au depus contestații la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Turcii, clasați pe locul al doilea, cer reevaluarea ofertei firmei câștigătoare din punct de vedere al conformității acesteia. Un alt consorțiu din Turcia, clasat pe al 3-lea loc la licitație, susține că oferta câștigătoare e neconformă și inacceptabilă. O a treia contestație ajunsă la CNSC vine de la o asociere româno-bulgară, nemulțumită că oferta sa a fost declarată neconformă, și care cere reevaluarea acesteia, precum și a celei câștigătoare.

Apariția contestațiilor nu reprezintă o surpriză pentru nimeni, dar este de așteptat acum ca CNSC să soluționeze dosarele cât mai repede, astfel încât firma câștigătoare să poată da startul lucrărilor.

Contestații ar putea să apară și în cazul lotului Mizil – Pietroasele, unde câștigător al licitației a fost desemnat o societate româno-bulgară.

În ceea ce privește lotul 1 Ploiești – Mizil, este așteptat anunțul privind câștigătorul licitației.