Actualitate

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE LA RONDUL DIN FAȚA GĂRII! Când va fi adusă locomotiva Malaxa? Ce alte modernizări urmează

Locomotiva pe care sansanews.ro a prezentat-o, în detaliu, în fotografii și filmări din timpul lucrărilor de modernizare, într-un amplu material pe care îl puteți citi aici, va fi montată în câteva zile în fața Gării Buzău.

Sensul giratoriu din fața gării va fi schimbat total, iar muncitorii au dat deja startul lucrărilor. S-a nivelat terenul, s-au turnat postamentele din ciment și se fac toate pregătirile necesare pentru ca luni seara să fie adusă acolo locomotiva  prin care autoritățile locale își doresc să redea viață intrării municipiului Buzău pe calea ferată.

”Luni seara va fi montată locomotiva Malaxa, construită în 1936, și care face parte din patrimoniul național cultural. A fost deja refăcută aproape cum era ea atunci când a fost construită. Termenul de execuție fixat pentru constructor este undeva până la jumătatea lunii septembrie”, a spus Constantin Toma , primarul municipiului Buzău.

Tot în sensul giratoriu din fața gării va fi amenajat și un monument despre care, la fel, sansanews.ro v-a informat în urmă cu câteva luni. Este vorba despre monumentul ce va marca faptul că Buzăul este cel mai mare oraș din România situat exact la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuator.

De asemenea, vor fi modernizate și străzile din zonă.

La lucru pe șantierul din sensul giratoriu din fața Gării!

Publicată de Constantin Toma pe Joi, 20 august 2020

”Nu vor rămâne nereabilitate aceste străzi. Mă refer la strada 1 decembrie 1918 care arată rău și, de asemenea, strada Republicii care are trotuare aproape de dezastru. Se lucrează la documentație, s-a făcut rost de bani astfel când intrăm să finalizăm și să dăm o nouă față acestei zone”, a spus edilul urbei.

Un alt obiectiv la care se lucrează este pasajul din zonă, unde autoritățile intenționează să amenajeze, după finalizare, o galerie foto, asemenea celei din pasajul de pe strada Unirii, ce va cuprinde  istoria Căii Ferate Române, văzute prin Gara Buzău.