Actualitate

Au început recrutările la Centrul Militar Județean Buzău. Pe cine vizează

Cei care vor o carieră militară au acum o șansă! Centrul Militar Județean Buzău a început recrutările pentru soldat /gradat profesionist, iar înscrierile se fac de astăzi până pe 1 martie. În total, la nivelul țării, sunt disponibile peste 5000 de posturi.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Centrului Militar Județean Buzău explică faptul că aceste posturi pot fi ocupate chiar și de persoane fără experiență militară, cu condiția ca viitorii candidați să îndeplinească criteriile de recrutare și selecție necesare și, mai apoi, să urmeze un program de instruire cu durata de până la 10 săptămâni, desfășurat într-unul din centrele de instruire.

”Soldații și gradații profesioniști constituie cel mai numeros corp de personal militar din armată, fiind destinat îndeplinirii funcțiilor de execuție specifice luptătorilor și specialiștilor militari, în cadrul microstructurilor de tip echipă, echipaj, grupă”, se arată în comunicatul de presă. .

Cum poți deveni soldat/gradat profesionist

Principalele condiții și criterii de recrutare și selecție pe care trebuie să le îndeplinească, cumulativ, candidații sunt:

  • – să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în România;
  • – să aibă vârsta între 18 ani, împliniți până la data începerii programului de instruire, și cel mult 45 de ani împliniți la data finalizării programului de instruire;
  • – să fie absolvent cel puțin ai primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior (10 clase de învățământ liceal sau 11 clase de învățământ profesional);
  • – să fie declarat ”Admis” la probele de selecție, care constau în evaluarea capacității motrice, evaluarea psihologică și interviul de evaluare finală;
  • -să fie declarat ”Apt” la examinarea medicală care are loc în unitățile sanitare ale Ministerului Apărării Naționale.

”Candidații nu susțin examene scrise, însă sunt ierarhizați pe baza punctajului obținut în funcție de rezultatele înregistrate la probele de selecție, nivelul studiilor absolvite, dar și alte criterii stabilite prin normele în vigoare și aduse la cunoștința tuturor candidaților”, se mai explică în comunicatul de presă.

Învățământul militar și programele de formare / instruire sunt gratuite, iar cazarea, masa și echipamentul sunt asigurate, de asemenea, gratuit.