Actualitate

Taxiul, un autobuz mai mic? Ce spun taximetriștii despre benzile de pe Unirii

Aglomerația de pe Bulevardul Unirii, dar și discuțiile interminabile pe marginea transformărilor din zonă, îi fac pe buzoieni să analizeze situația și să vină cu idei pentru fluidizarea traficului.

Platforma Buzău City Report abundă de propuneri venite de la oameni, care vor ca benzile destinate transportului în comun să aibă mai multe utilități. La acest moment, benzile de pe mijlocul bulevardului sunt destinate strict pentru circulația autobuzelor și autospecialelor. Doar că propunerile au dus la formarea a două tabere: pe de o parte sunt șoferii de taxi, care vor să poată circula și mașinile lor pe aceste benzi, iar de partea cealaltă sunt deținătorii de mașini electrice. Fiecare categorie își susține punctul de vedere cu argumente solide, în speranța că primarul va veni cu răspunsuri pentru propunerile făcute.

Taximetriștii se plâng că pierd mult timp în trafic, ceea ce le afectează inclusiv clienții, motiv pentru care propun ca benzile destinate circulației autobuzelor să poată fi folosite și de taxiuri. Asta cu atât mai mult cu cât, după cum argumentează ei, este vorba tot despre transport de persoane, autorizat de primărie.

„În legătură cu accesul taxiurilor pe banda mijloacelor de transport în comun în timp ce au client . Conform legii taxiul este un mijloc de transport persoane local autorizat de către primărie, așadar conform legii 38 / 2003 art 20 punctul 5 care spune așa: „(5) Taxiurile pot circula în localităţi pe pistele special amenajate pentru mijloacele de transport auto în comun, fără a perturba circulaţia acestora.” Și RA OUG 195 / 2002 art 104 care spune următoarele: „Art. 104.Vehiculele care efectuează transport public de persoane se conduc pe banda rezervată acestora, dacă o astfel de bandă există şi este semnalizată ca atare. Pe aceeaşi bandă pot circula şi autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară când se deplasează în acţiuni de intervenţii sau în misiuni care au caracter de urgenţă.” consider că ce fac domnii de la Poliția Locală este un abuz în serviciu”, a transmis un buzoian pe platforma Buzău City Report

Pe de altă parte, buzoienii care dețin mașini electrice spun că vehiculele în care au investit bani ar trebui să poată circula pe benzile dedicate autobuzelor, tocmai pentru că se încadrează în ideea proiectului prin care bulevardul a fost resistematizat, aceea de reducere a poluării. Ei consideră că atât timp cât nu poluează ar trebui să aibă prioritate.

„Buna ziua dle primar.De ce nu se permite circularea masinilor electrice pe benzile destinate autobuzelor pe Bld. Unirii, Str. Transilvaniei si pe Bld. Industriei, intrucat acestea au fost reabiltate prin fonduri europene care au presupus reducerea emisiilor de CO2. Masinile electrice sunt eficiente, nu polueaza aerul prin emisia de CO2.
Initial cand proiectul pentru modernizarea acestor strazi a fost in dezbatere publica s-a mentionat si de posibilitatea masinilor electrice sa circule pe benzile destinate autobuzelor, de fapt aceste benzi sunt destinate transportului nepoluant.Multumesc!”

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Pai daca e vorba de poluare cumpărați autobuze electrice sau troleibuze , tramvaie. Daca nu ,nu ați rezolvat nimic ,mai mare haos.
    Apropo poate mai montați câteva semafoare sa se reducă poluarea și mai mult .