Actualitate

AU JURAT! CONSILIUL JUDEȚEAN A FOST CONSTITUIT. Aleșii, în frunte cu președintele, se pun pe treabă

Județul Buzău are un nou Consiliu Județean, constituit conform votului exprimat de buzoieni la alegerile locale din 27 septembrie. Consilierii aleși de buzoieni și ale căror mandate au fost validate de instanță au depus marți, 27 octombrie, jurământul de credință.

Ședința de constituire a Consiliului Județean Buzău a fost prezidată de consilierul județean cu cele mai multe mandate la activ, social democratul Gabriel Baciu.

La debutul ședinței, Gabriel Baciu a prezentat pe scurt structura noului deliberativ și a citit ordinea de zi. PSD- PRO România, alianța constituită la alegerile locale pentru Consiliul Județean, va avea majoritate absolută. În CJ Buzău vor fi reprezentate alte două formațiuni- PNL și PMP. Alianța PSD Pro România va avea 21 de consilieri, PNL va fi reprezentat de 7 oameni iar PMP de 4. Sunt atât consilieri cu vechime, cât și aleși aflați la primul mandat cum ar fi reprezentanți ai PRO România, Cristina Iacob de la PSD, directorul Colegiului Pedagogic, sau liberalii Viorel Ștefu și Mircea Posea.

După validarea ordinii de zi, s-a trecut la depunerea jurământului de către consilierii județeni cu mandatele validate. Au depus jurământul 18 consilieri PSD și Pro România, 6 PNL și 3 PMP, 4 aleși renunțând la mandate înainte de validare. Unii cu emoții, fiind la primul mandat, alții cu vechime deja la Consiliul Județean, cu toții au ajuns la pupitru și au depus jurământul cu mâna pe Biblie în ordinea în care au fost trecuți pe buletinele de vot. Prima care a depus jurământul a fost Carmen Ichim, de la PRO România. Ulterior, toți consilierii județeni au depus jurământul de credință. La final, a venit rândul președintelui CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, cel care a obținut un nou mandat de președinte la algerile din 27 septembrie.

Ședința de constituire a noului Consiliu Județean s-a încheiat cu un scurt discurs al președintelui. Petre Emanoil Neagu a vorbit despre fostul miniparlament, de care s-a declarat extrem de mulțumit, catalogându-l drept cel mai bun din ultimii ani.

“Am trecut prin mai multe Consilii Județene. Uneori am fost și vicepreședinte al Consiliului Județean, alteori am fost și vicepreședinte interimar al Consiliului, am fost și vicepreședinte ales de către consilierii județeni. Dar cel mai aplicat Consiliu Județean a fost cel trecut, cei care au făcut parte din Consiliul Județean trecut, mă refer la doamnele și domnii consilieri, să știți că toți au făcut tot ce le-au stat în putere să facă lucruri bune pentru județ  și pentru cetățenii județului Buzău. Au înțeles un lucru și vreau să le mulțumesc. Au lăsat haina politică la ușa intrării în Consiliul Județean și au făcut tot ce le-a stat în putință, au promulgat proiecte indiferent de spectrul politic de unde veneau, pentru bunăstarea cetățenilor județului Buzău. Pentru asta o să le fiu tot timpul recunoscător.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Dar în același timp, Petre Emanoil Neagu a avut un mesaj și pentru noii săi colegi. Instituția Consiliului Județean nu este o trezorerie care dă bani primăriilor ci o institutie reprezentativă a județului, așa că trebuie respectată, a transmis Petre Emanoil Neagu.