Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RATA DE INCIDENȚĂ A CAZURILOR COVID-19 LA BUZĂU, APROAPE DE 1 LA 1000 DE LOCUITORI!

Crește rata de incidență a cazurilor COVID-19 în județul Buzău. Marți, rata de infectare a ajuns la 0,96 la 1000 de locuitori. Creșterea s-a înregistrat în contextul în care au fost confirmate alte 49 cazuri noi de coronavirus, din 187 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 90 de ani.

Astfel, județul a ajuns la un total de 3670 bolnavi COVID-19 de la debutul pandemiei. 2944 buzoieni s-au vindecat. Au fost însă și 115 persoane care, pe fondul bolilor de care sufereau și a infecției cu coronavirus, și-au pierdut viața. Ultimele două decese sunt raportate marți. Este vorba despre un bărbat de 72 de ani și o femeie de 62 de ani. Ambii sufereau de multiple boli precum diabet, hipertensiune arterială, sau obezitate. Infecția cu coronavirus le-a afectat serios organismul astfel că în ciuda eforturilor medicilor, cei doi nu au mai putut fi salvați.

  • DECES NR. 114: pacient în vârstă de 72 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, AVC-uri ischemice.
  • DECES NR. 115: pacientă în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică.