Actualitate

Au refuzat să muncească și au pierdut orice sursă de bani. Câți buzoieni sunt în această situație

71 de persoane din municipiile Buzău și Rm. Sărat, care vinerea trecută, pe 20 mai, au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, au rămas fără nici o sursă de venit, după ce au refuzat să muncească.

Este vorba despre persoane care au trecut pe la standurile angajatorilor și au fost selectate pentru interviu, dar în final fie nu au mai mers la interviu, fie au refuzat job-ul oferit.

În municipiul Buzău, 1042 de persoane au participat la bursă, iar dintre acestea 255 au primit șansa de a merge la un interviu de angajare ori să dea o probă de lucru. Dintre cei selectați pentru interviu, 35 nu s-au prezentat, iar 32 au refuzat postul.

”Sunt 67 de persoane care astăzi (N.R. luni, 23 mai) au fost scoase din evidență sau plată, depinde ce erau, șomeri indemnizați sau persoane cu venit minim garantat, pentru că Bursa Locurilor de Muncă e una dintre măsurile active importante. Legea ne permite și ne obligă chiar să scoatem din plată persoanele care refuză o măsură activă”, a spus aseară, la Focus TV, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, Ionel Tociu.

Practic, un calcul simplă arată că mai bine de un sfert dintre șomerii din Buzău care au participat la bursă au refuzat să muncească.

”Nu se mai poate. Angajatorii cer forță de muncă, iar o parte din această forță de muncă nici măcar nu e interesată”, a mai spus Tociu.

Și 4 șomeri din Rm. Sărat au rămas fără sursă de venit din același motiv: fie nu s-au prezentat la interviul de angajare, fie au refuzat locul de muncă. În procente, însă, Rm. Sărat stă mai bine decât Buzăul, dacă ținem cont că sunt 4 persoane dintr-un total de 81 selectate la interviu.