Actualitate

AU RENUNȚAT LA CATEDRĂ DE TEAMA CORONAVIRUSULUI! Gestul făcut de zeci de profesori

Peste o sută de cadre didactice din Buzău au ales să se pensioneze anticipat de teama coronavirusului. Sunt date prezentate de liderii de sindicat, la finalul unui an atipic și  extrem de greu pentru profesori.

Cei mai mulți dintre cei care au ales să se pensioneze înainte de vreme au recurs la acest gest invocând probleme de sănătate care s-ar putea agrava în eventualitatea contractării noului virus.

,,La acest moment sunt vreo 107- 109 oameni care au ales să iasă la pensie înainte de sfârșitul anului școlar. Printre ei sunt mulți care au ieșit ca urmare a faptului că se tem de infectarea cu acest virus”, a spus profesorul Ioan Dobre, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar.

În ceea ce privește vaccinarea  anti-Covid, profesorii din județul Buzău au opțiuni diferite. Unii vor să se vaccineze, alții însă nu vor să audă de imunizare.

,,Sunt cei care nu acceptă să se vaccineze nici pentru altceva. Nu numai pentru acest Covid. Sunt acele păreri formate de-a lungul timpului cu privire la ineficiența sau riscul la care se supun în urma vaccinării. Eu nu pot nici să îi încurajez, nici să-i descurajez. Deci, este opțiunea fiecăruia și prin urma va face cum consideră că e bine. “, a declarat pentru SansaNews liderul SÎP, Ion Dobre

Conform unui sondaj realizat de Federatia Sindicatelor din Educație Spiru Haret,  peste jumătate dintre angajaţii din învăţământ din intreaga țară nu ar fi de acord să se vaccineze împortiva coronavirusului. Pe de altă parte, există parinți care au anunțat că nu își vor trimite copiii la școală dacă dascalii lor nu se vor vaccina.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Dacă le era frica de covid se pensionau anticipat de la 1 sept.

  De fapt se zvonește că nu va mai exista pensionare anticipată si ca acel coeficient de corecție, care acum e 1,40 , va dispărea. Oameni care a ar fi trebuit in urma calculării sa iasa de ex cu 1,5p de pensie acum ies cu 1,5×1,4=2,1p. E ceva!!

  Nu e corect.

  Să se aplice cat mai repede noul mod de calcul din legea noua si sa se înceapă cat mai repede recalcularile. O fi ea lege psd-ista dar macar ar fi echitabila. Ptr asta trebuie sa lupte sindicatele si nu ptr “ciolanele” lor.

  Profesori, cu 25 ani stagiu obligatoriu de cotizație, ieșiți acum 15 ani la pensie la 54 de ani au pensii mai mari decât cei care au ieșit anul trecut, la stagiu oblig de cotiz de 31-35 ani si varsta de 61-65 ani.

  INCALIFICABIL.