Actualitate POLITICĂ

Au unii aleși liberali înțelegeri în afara partidului? Liderul PNL Buzău, Gabriel Avrămescu: “Nu mai merge așa! Politica înseamnă asumare!”

Mesaj tranșant transmis de președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu: cine nu dă dovadă că se implică și că își dorește să lucreze pentru binele buzoienilor, nu se va mai regăsi pe listele PNL Buzău de consilieri locali sau județeni, la viitorul scrutin. Declarația a fost făcută în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, ca răspuns la o întrebare privind vocea firavă a unor aleși ai PNL, în acest mandat. Liderul liberalilor buzoieni spune că situația a fost discutată în interiorul partidului. Avrămescu a subliniat că, la viitoarele alegeri, va fi modificat radical modul în care vor fi realizate listele cu candidați. Candidații vor fi selectați pe baza unor criterii clare:

“Ce am avut de spus, am spus în interiorul partidului. Peste doi ani, atunci când vom discuta despre liste și modul în care vor mai fi persoane trecute pe liste de candidați, evaluarea se va face în funcție de implicare, de numărul de susținători, acțiunile făcute în perioada aceasta, pentru că, din păcate, în perioada 2017- 2020, în PNL Buzău nu prea a existat nicio voce. Asta trebuie înțeles de către fiecare. Nu mai merge așa! Ori mergem și ne facem treaba pentru care am fost trimiși acolo, ori, n-ar rost să stăm, să nu supărăm pe unul și altul, să stăm ascunși și să nu avem nicio poziție. Nu mi se pare normal, e valabil pentru toți aleșii locali, indiferent că sunt de la PNL, PSD sau alt partid, să nu aibă niciun proiect de hotărâre. După 2 ani, în afară de primar sau președinte de CJ, nu prea sunt alți inițiatori. Asta înseamnă ori că nu își fac treaba, ori că nu îi interesează problemele cetățenilor.”

Aleșii care sunt trimiși prin votul cetățenilor în consiliile locale sau în cel județean trebuie să dea dovadă de implicare și să lupte pentru a rezolva problemele celor care i-au ales, mai spune liderul PNL Buzău.

“Eu am fost printre principalii susținători ai ieșirii cu proiecte, cu programe. Vino public și spune: “Vreau să fac pentru cetățeni asta”. Eu așa văd politica, o văd la modul implicare, asumare, rezolvarea problemelor cetățenilor. Nu la modul: “Lasă că stau acolo și mai fac o înțelegere pe la spate”. Eu îmi doresc ca acest partid chiar să respecte votul oamenilor care au avut încredere că poate să reprezinte o alternativă la PSD, iar cei care n-au înțeles până acum, îmi pare rău dacă se mai regăsesc printre noi.”

Întrebat dacă printre actualii consilieri sunt și persoane care au făcut ”înțelegeri pe la spate”, liderul PNL Buzău a răspuns sec că nu vrea să comenteze, ceea ce face să se subînțeleagă că are astfel de informații.