Actualitate Social

Vestea cea mare pentru familiile care au un copil în clasele primare. Sunt vizați peste 5 000 de elevi

Părinții elevilor din clasele primare scapă de o cheltuială importantă la început de an școlar. Nu vor mai trebui să cumpere ghiozdane și caiete copiilor. Anul acesta, toți elevii din ciclul primar, din municipiul Buzău, vor găsi pe bănci, în prima zi de școală, ghiozdanul echipat cu tot ceea ce au nevoie pe parcursul anului școlar.

Programul “Buzăul citește”, implementat de Primăria Buzău, va fi extins, astfel încât elevii primesc gratuit, la început de an școlar, ghiozdane, caiete, penare cu creioane colorate și acuarele. Astfel, peste 5 000 de elevi vor găsi în clase, în prima zi de școală, ghiozdanele gata pregătite pentru noul an școlar.

Este pentru prima dată când Primăria ia o astfel de decizie. Potrivit autorităților locale, măsura este menită să vină în sprijinul părinților, în contextul în care prețurile au crescut extrem de mult în ultima perioadă iar cheltuielile pentru noul an școlar sunt crescute pentru fiecare familie în parte.

“Acest proiect vine în sprijinul părinților din municipiul Buzău, părinți care au copii în ciclul primar, clasa pregătitoare și clasele I-IV, deoarece știm că au crescut foarte mult prețurile la toate categoriile de produse iar începutul de an școlar este, de fiecare dată, destul de dificil din punct de vedere financiar. Am hotărât să venim în sprijinul părinților cu acest pachet de bază, rechizite și ghiozdan, pentru a-i ajuta la începutul anului școlar”, a declarat, pentru șansanews.ro, viceprimarul Oana Matache.

Rechizitele oferite celor peste 5 000 de elevi din clasa pregătitoare și clasele I-IV, din municipiul Buzău, au o valoare de 700 000 lei, fonduri din bugetul local.