Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

AU VENIT REZULTATELE TESTELOR DE LA OJASCA! Cât de lungă este lista confirmărilor? Pacienți, transferați la Victor Babeș

Focarul de Ojasca se extinde. După ce inițial au fost diagnosticați cu COVID-19 patru angajați și patru pacienți, ultimele rezultate arată că lista confirmărilor este mai lungă. Alte cinci cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2. Este vorba despre infirmierele care îngrijeau pacienții din secția psihiatrie cronici pentru care testele au arătat că au coronavirus. Astfel, secția Ojasca a închis prima etapă a testărilor cu un total de 13 persoane diagnosticate cu COVID-19.

O situație mai bună este la Săpoca, unde după primele probe prelevate, au ieșit pozitiv doar doi pacienți din secția neurologie. De luni, 20 iulie, aici, va începe retestarea personalului medical care a intrat în contact cu prima pacientă diagnosticată.

Majoritatea persoanelor confirmare nu prezintă simptome, motiv pentru care o parte dintre cadrele medicale diagnosticate cu COVID-19 au refuzat internarea, fiind izolate la domiciliu.

Pe de altă parte, dintre cei 6 pacienți infectați cu SARS-CoV-2, trei sunt internați la Spitalul Suport din Râmnicu Sărat, unul la Spitalul Județean Buzău și doi au fost duși la Spitalul Victor Babeș.

Amintim că alarma în cel mai mare spital de psihiatrie din țară a fost dată la începutul săptămânii când o pacientă din Săpoca, care ar fi vrut să se interneze pe secția paliative, a fost testată pozitiv la COVID-19.

Au fost prelevate, în total, peste 70 de probe, dintre care 15 au ieșit pozitive, atât la Săpoca cât și la Ojasca. Ancheta epidemiologică a arătat că sursa infectărilor au fost cadrele medicale, fapt dovedit și de numărul mare de confirmări în rândul personalului medical, respectiv două asistente, șase infirmiere și un îngrijitor.

Ca urmare a confirmărilor, atât la Săpoca cât și la Ojasca au fost luate toate măsurile impuse în astfel de situații. În plus, personalul a fost reinstruit cu privire la purtarea corectă a echipamentului medical. De asemenea, pentru a limita contactul între pacienți , s-a decis ca masa să fie servită la pat fiecărui bolnav în parte. În perioada următoare nu se vor mai face internări la Ojasca.