Actualitate

VREMEA SCHIMBĂ FOAIA! FURTUNI ȘI PLOI TORENȚIALE. Ce spun meteorologii despre temperaturile așteptate până luni

Vremea va deveni instabilă în județul Buzău. Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu valabil de duminică de la 10.00 până luni, 20 iulie, la ora 10.00.

În acest interval, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.

Meteorologii au explicat că cea mai mare cantitate de apă este așteptată să cadă în zona de munte a județului.  

”Instabilitate atmosferică accentuată în nordul județului, zona de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp”, se arată în informarea ANM.

Temperaturile maxime așteptate în acest interval vor depăși de 30 de grade, urmând ca în timpul nopții mercurul din termometre să scadă până la 17-18 grade.

”Duminică vremea se menține călduroasă la amiază, dar va deveni instabilă spre seară și noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Sunt așteptate maxime de până la 32 de grade Celsius , în timp ce temperaturile minime așteptate sunt de 17 -18 grade Celsius”, se arată în informarea ANM.