Actualitate Social

Autobuze pline ochi, copii și adulți înghesuiți ca sardelele. Răspunsul conducerii Trans Bus

Odată cu începerea școlii, nu doar șoselele din Buzău s-au aglomerat, ci și autobuzele societății de transport în comun. La orele la care copiii intră la cursuri sau ies de la școală și vor să se îndrepte spre casă, multe dintre autobuze devin neîncăpătoare. La fel se întâmplă în autobuzele de pe principalele rute din oraș, dar și în cele care duc în comunele limitrofe Buzăului.

Un exemplu este traseul Săpoca- Mărăcineni-Buzău. Imaginile surprinse de un călător, luni la prânz, într-un autobuz de pe traseul 2, arată zeci de persoane, elevi și adulți, care se înghesuie să prindă un loc în autobuzul plin ochi. Cititorii șansanews.ro se plâng că situația se repetă în fiecare zi, de luni până vineri, adică în zilele în care elevii vin în municipiu, la școală, iar părinții lor, la serviciu. Oamenii spun că au solicitat conducerii Trans Bus să ia măsuri pentru a permite o călătorie în condiții cât de cât decente, însă răspunsul se lasă așteptat.

Autobuz traseul 2, Căpătânești, ora 12:20

Contactat de reporterii șansanews.ro, ca urmare a reclamațiilor transmise de cititori, directorul Trans Bus spune că va fi trimisă echipa de monitorizare pentru a evalua situația curselor de la prânz, de pe traseul 2, pentru a vedea ce soluții pot fi luate.

“O să monitorizăm ora de plecare, pentru că avem echipă de monitorizare, și în funcție de  informațiile primite vom propune spre analiză dacă se impune dublarea unei mașini sau, eu știu, altă capacitate, vom lua măsuri.”

Pe de altă parte, directorul societății de transport în comun din Buzău, Gică Toader, spune că situația de pe traseul Săpoca-Buzău, unde la orele de vârf autobuzele vin pline în municipiu, este cunoscută și că s-au luat deja măsuri pentru evitarea aglomerației pe autobuzele de pe traseul 22. 

“Chiar astăzi am monitorizat situația și am purtat discuții. La ora 12:00 a fost o articulată care a plecat din Săpoca și a venit la Buzău plină, la 11:10 la fel, aceeași situație și la cursa de 12: 25, mașinile sunt la capacitate. Au fost operate modificări deja pe traseul 22, au fost modificate orele pentru că elevii scăpau mașina, și am pus la punct un nou program pentru ca aceștia să poată să ajungă acasă.”