Actualitate

Situație halucinantă la USR Buzău! Vizează doi fruntași ai partidului

Organizația Județeană a USR se află într-o situație absolut ciudată, foarte probabil, o premieră națională, în domeniul politic. Concret, doi dintre liderii filialei progresiste buzoiene se regăsesc în calitate de membri, atât la USR, cât și la REPER, nou înființatul partid al lui Dacian Cioloș. Mai mult, unul dintre cei doi, și anume Florin Drăgulin are și o funcție de conducere, prezidând interimar filiala municipală USR, iar celălalt, Cristina Mihaela Ivan, este purtătorul de cuvânt pe județ al useriștilor.

Atât Cristina Ivan, cât și Florin Drăgulin, se găsesc pe platforma oficială REPER, în calitate de membri. Contactați de reporterii Șansa News.ro, cei doi au declarat că într-adevăr au accesat platforma lui Cioloș, dar nu pentru a se înscrie în partid, ci pentru a urmări activitatea formațiunii politice.

„M-am înscris pe platforma REPER doar ca să urmăresc activitatea REPER și să primesc newsletter de la ei.Nu am semnat nicio adeziune la partidul REPER. Eu îl admir pe Dacian Cioloș și îi voi urmări activitatea în continuare. Dar asta nu înseamnă că sunt membru REPER. Nu e înscriere,iar din cunoștințele mele, partidul REPER nu e înființat oficial. Eu nu am semnat nicio adeziune, așa cum am mai spus.” a declarat, pentru șansanews.ro, Cristina Ivan.

La rândul său, președintele Organizației Municipale USR Buzău, Florin Drăgulin a dezmințit apartenența la REPER:

„Nu, nu se pune problema să plec la REPER sau să fi semnat vreo adeziune! Sunt în USR PLUS și aici voi continua, aici voi face politică. Atunci când s-a înființat, nici partid nu era REPER, am accesat site-ul să le văd activitatea și presupun că de aici a fost extrasă captura de ecran. Eu urmăream newsletter-ul și, din câte îmi aduc aminte, acum 3 luni am accesat acest site. Nu discutăm despre adeziuni, dar este important să urmărim activitatea partidelor, inclusiv a PSD și PNL.”

De precizat că, înaintea publicării acestui material, reporterii au încercat să ia legătura cu președintele interimar al Organizației Județene USR Buzău, fostul prefect, Silviu Iordache pentru un punct de vedere vis-a-vis de situația creată. Până la apariția acestui material, liderul userist nu a putut fi contactat.