Actualitate SĂNĂTATE

Autoritățile de sănătate publică jonglează cu programul centrelor de vaccinare pentru a fi cât mai eficiente. Două noi puncte de vaccinare anti-COVID se redeschid de luni

Autoritățile de sănătate publică iau noi decizii cu privire la programul de funcționare a centrelor de vaccinare din județul Buzău.

Astfel, autoritățile, cu aprobarea CNCAV, au decis prelungirea suspendării, începând cu data de 9 septembrie până  la data atingerii unei rate de incidență de 4 cazuri la mia de locuitori, pentru centrul de vaccinare organizat la Căminul Cultural Vernești, situat în satul Vernești, acolo unde funcționa un flux alocat vaccinului Pfizer. Aceeași decizie a fost luată și pentru centrul de vaccinare organizat în Centrul de Sănătate Multifuncțional Pârscov, secție exterioară a Spitalului Județean Buzău, unde de asemenea era folosit vaccinul Pfizer.

Pe de altă parte, autoritățile de sănătate publică  au decis reluarea activității începând cu 13 septembrie pentru centrul de vaccinare organizat în școala generală Scurtești, comuna Vadu Pașii.  

În acest centru, doritorii  se vor putea vaccina cu vaccinul de la Johnson&Johnson, dar și cu serul Pfizer.

De asemenea, va fi redeschis de luni centrul de vaccinare organizat la vechiul cămin cultural, cel destinat nunților, din localitatea Smeeni, centru care va funcționa cu un flux alocat pentru vaccinul Pfizer.

Etichete