Actualitate

AUTORITĂȚILE DIN CERNĂTEȘTI ȘI DSP CER INSP RECALCULAREA MEDIEI DE INFECTARE PENTRU CA ELEVII SĂ POATĂ MERGE LA ȘCOALĂ. Comuna e pe scenariul roșu din cauza focarului de la Aldeni

Doar câteva zile mai sunt până la începerea cursurilor. Se fac ultimele pregătiri pentru amenajarea claselor, pentru realizarea circuitelor pe care elevii și profesorii trebuie să le urmeze atunci cînd intră sau ies din clase, se caută cele mai bune și sigure condiții, atât cât este posibil în școlile din Buzău.

Buzăul are o singură localitate în care s-ar putea aplica scenariul roșu, ceea ce înseamnă că elevii ar urma să învețe online, doar de acasă,  12 localități sunt în scenariul galben, cu învățământ hibrid, și de acasă și de la școală, iar celelalte 74 sunt în scenariul verde, care permite ca elevii să vină la școală, cu respectarea distanței între bănci.

În nici un caz nu este însă sigur în acest moment cum se va învăța, totul urmând a se stabili în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care trebuie să se întrunească până pe data de 10 septembrie.

Pe de altă parte, la Cernătești, acolo unde ar urma să se aplice scenariul roșu, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică, primarul comunei a cerut recalcularea ratei de infectare, având în vedere că  la procentul de 3.94 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori s-a ajuns din cauza focarului de la căminul din Aldeni, și nu din cauza cazurilor din comunitate.

” Având in vedere rata de infectare de la Cernătești, primarul comunei alături de Direcția de Sănătate Publică au purtat mai multe discuții cu reprezentanți din conducerea INSP si au solicitat recalcularea ratei de infectare având în vedere că numărul mare de cazuri de COVID-19 provine din focarul de la un centru social cu sediul în Cernătești. Urmează ca solicitările să fie analizate și să fie transmis un răspuns astfel încât până luni elevii să știe cum își pot desfășura cursurile, fie online, fie din clasă”, a declarat pentru șansanews.ro, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Denisa Irimia.

Decizia finală privind modul în care vor învăța copiii din fiecare localitate ar trebui să fie luată până pe 10 septembrie.