Actualitate

Avalanșă de cereri pentru clasele step-by-step. Părinți nemulțumiți, copii lăsați pe dinafară

Nemulțumiri în rândul părinților care au copii ce vor începe școala de luni, 5 septembrie, la Școala 11 din Buzău. Cu o săptămână înainte de începutul unui nou an școlar, părinții copiilor de clasa pregătitoare step-by-step au aflat că elevii ar putea să învețe într-o altă clădire, mai exact în Școala 16 din cartierul Micro 5.

S-a ajuns să fie luată în calcul o astfel de variantă după ce s-a constatat că, în  contextul valului de cereri de înscrieri la step-by-step, nu există spații suficiente la Școala 11 pentru desfășurarea cursurilor. Directorul Școlii 11 din municipiul Buzău, Livia Monica Mărculescu, a explicat că numărul cererilor a fost foarte mare, iar mulți copii nu au fost acceptați, deși s-a făcut inclusiv o suplimentare a locurilor, prin crearea unei noi clase.

”La momentul înscrierii copiilor la clasa pregătitoare în etapa I ne-am confruntat cu un număr foarte mare de cereri la alternativa step-by-step, respectiv 84 de cereri pentru 22 de locuri. Au fost suplimentate locurile, astfel încât la momentul acesta s-au format două clase de câte 25 de copii. Au existat și 34 de copii care nu au putut fi prinși în alternativa step-by-step, pentru că nici locurile nu au fost suficiente, dar nici nu au îndeplinit criteriile pentru înscrierea în alternativă”, a declarat Livia Monica Mărculescu.

Numărul mare de copii înscriși la pregătitoare step by step i-a determinat pe reprezentanții Școlii 11 să caute soluții pentru a amenaja sălile de clasă pentru prichindei. Una dintre variantele luate în calcul a fost mutarea celor două clase de pregătitoare în incinta Școlii nr 16, din cartierul Micro 5. O soluție de care părinții nici nu vor să audă. Buzoienii cer ca prichindeii lor să învețe în clădirea școlii la care și-au înscris copiii.

“Nu se poate așa ceva. Unul dintre criteriile care au stat la baza înscrierii copiilor la pregătitoare a fost domiciliul în cartierul Micro 3. Acum, noi ce facem? Ducem un copil la școala din Micro 3, altul în Micro 5? Nu este corect”, a declarat, pentru șansanews.ro, părintele unui copil înscris la clasa pregătitoare step-by-step.

În acest context, zilele acestea, părinții sunt chemați la discuții de către conducerea școlii, pentru a se găsi cea mai bună soluție.

”Neavând spațiu suficient în localurile Școlii 11,  toată vara ne-am preocupat pentru găsirea unei soluții, pentru un spațiu adecvat, în care să funcționeze în acest an școlar cele două clase pregătitoare de step-by-step. Soluția nu este definitivă și este luată o hotărâre la acest moment. Voi avea o discuție cu părinții în zilele următoare. Avem mai multe variante de lucru pe care le voi prezenta, probabil vor veni și dumnelor cu soluții, le vom discuta și vom lua împreună o hotărâre de com,un acord”, a precizat directorul Școlii 11.

Astfel de probleme sunt și în alte școli din municipiul Buzău. De exemplu, câteva clase de liceu din cadrul Colegiului Pedagogic ar urma să învețe într-o altă clădire decât cea a școlii lor, cel mai probabil într- un imobil aparținând Colegiului Hasdeu.

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • La Colegiul Pedagogic pe lângă faptul ca elevii vor fi mutati,elevii claselor a XII-a vor invata dup-amiaza,nu dimineata asa cum este indicat si legal din ce stiu si eu. Este inadmisibil asa ceva,elevii nu vor avea timp de mai nimic,mai au și bacul,despre ce vorbim?