Actualitate

Problemele din școli, analizate la Ministerul Educației

A rămas fix o săptămână până când clopoțelul va anunța începutul unui nou an școlar. Luni, 5 septembrie, elevii din întreaga țară se reîntorc în bănci. Începe un nou an școlar, însă, cu un șir lung de probleme în multe școli din Buzău și din țară. Sunt școli în care lucrările de reabilitare nu s-au încheiat, altele care își vor primi elevii în aceleași bănci uzate sau unități fără apă potabilă și cu toalete în curte, insalubre.

Problemele întâlnite punctual în fiecare județ vor fi dezbătute mâine, în cadrul unei videoconferințe convocată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la care vor lua parte prefecții şi șefii inspectoratelor școlare județene din toată țara.

”În acest moment se centralizează datele din toate județele și vor fi prezentate mâine. Mâine dimineaţă vom avea o întâlnire cu toţi prefecţii şi cu Inspectoratele Judeţene, pentru a vedea stadiul pregătirii şcolilor. Sunt o serie de lucruri care sunt de maximă importanță: deschiderea anului școlar, criteriile de acordare a burselor școlare din septembrie, discutăm despre modul de acordare cât mai repede posibil a voucherelor care să sprijine elevii”, a declarat, pentru presa centrală, ministrul Educației, liberalul Sorin Cîmpeanu.

La videoconferință va participa şi premierul PNL, Nicolae Ciucă.

Despre problemele întâlnite în școlile din județul Buzău, șansanews.ro a scris AICI.