Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

AVALANȘĂ DE TESTĂRI LA CLINICILE PRIVATE! 60 de confirmări în prima zi de noiembrie

Numărul buzoienilor care află în fiecare zi că au fost infectați cu SARS-CoV-2 se menține ridicat. Prima zi din noiembrie aduce la Buzău un plus de 60 de îmbolnăviri. Cazurile noi raportate de Direcția de Sănătate Publică duc Buzăul foarte aproape de pragul de 4.000 de confirmări COVID-19 înregistrate de la debutul pandemiei, astăzi județul ajungând la 3991 de cazuri de coronavirus.

Pe altă parte, în ultima perioadă se remarcă un număr din ce în ce mai mare de buzoieni care merg să se testeze la clinicile private fapt care arată că oamenii cred că testarea și izolarea ar putea fi soluția prin care s-ar putea reduce transmiterea comunitară a virusului. De exemplu, în ultimele 24 de ore 18 persoane au aflat că au COVID-19 după ce s-au testat în laboratoare private. Restul confirmărilor venite pe 1 noiembrie îi vizează, în cea mai mare parte, pe cei care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2.

Tot astăzi au fost confirmați încă 3 pacienți de la Spitalul Săpoca, acolo unde sunt active două focare de coronavirus. La secția exterioară Ojasca sunt deja confirmate 95 de persoane, iar la secția psihiatrie 3 din Săpoca numărul bolnavilor a ajuns la 32 de persoane.

Cei 60 de pacienți confirmați în ultimele 24 de ore sunt buzoieni cu vârsta cuprinsă între 15 și 89 de ani.

De la debutul pandemiei 3111 de buzoieni, infectați cu SARS-CoV-2, s-au vindecat. Din păcate 115 persoane au decedat după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19

Pe 1 noiembrie la Buzău erau în carantină 850 de persoane, iar alte 620 în izolare la domiciliu, fiind considerate contacți ai persoanelor deja diagnosticate cu COVID-19.