Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

AVEM EXPLICAȚIA NUMĂRULUI MIC DE CAZURI NOI DE COVID-19, RAPORTAT ÎN WEEK-END. Scăderea este artificială

      

Din nou, Buzăul nu mai poate face teste pentru depistarea coronavirusului. Astfel se explică numărul foarte mic al cazurilor noi de COVID-19 raportate în week-end de autorități, doar  opt noi îmbolnăviri.

Kiturile necesare realizării testelor pentru depistarea coronavirusului s-au epuizat de la mijlocul săptămânii trecute. În tot acest timp, probele au fost trimise la București. Din Capitală, sunt așteptate  zilele acestea circa 200 de teste, ceea ce înseamnă că trebuie să ne așteptăm la un număr mare de confirmări săptămâna aceasta.

Autoritățile județene spun că DSP a încheiat contract și urmează să achiziționeze 2000 de truse care urmează să fie livrate la Buzău, săptămâna aceasta, până atunci, toate probele recoltate de la suspecții de COVID- 19 sunt trimise la București, ceea ce generează o întârziere de câteva zile bune în aflarea rezultatelor.

 Buzăul s-a mai aflat o data în această situație la sfârșitul lunii mari-începutul lunii iunie când kiturile cu care se lucrează pe aparatul Real Time PCR de la DSP s-au epuizat.  Până la parcurgerea tuturor pașilor birocratici și achiziționarea testelor, toate probele prelevate de la suspecții de coronavirus din județul Buzău au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, a fost pus în funcțiune pe 11 mai.

La Buzău, au fost testate până acum 5130 de persoane.  

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, poate efectua circa 100 de teste pe zi.