Alertă Coronavirus Buzău

ULTIMELE VEȘTI DE LA DSP. Câte cazuri noi de COVID-19 sunt la Buzău, câte teste sunt așteptate

Buzăul înregistrează o scădere a cazurilor noi de coronavirus, însă scăderea nu este una reală, ci una artificială, generată de faptul că Direcția de Sănătate Publică a epuizat kiturile necesare realizării testelor, cu aparatul propriu. Luni, autoritățile anunță 9 noi îmbolnăviri la nivelul judelui, după  ce în week-end au fost raportate doar 8 noi infecții cu noul coronavirus,

Cu cele 9 cazuri de astăzi, Buzăul ajunge să numere în statistici 644 de îmbolnăviri de COVID-19 la un număr de 5168 de persoane testate.  413 buzoieni s-au vindecat și au plecat acasă în timp ce 18 au murit, având însă și alte afecțiuni. Pacienții raportați astăzi au vârste cuprinse între 39 și 74 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal și la Spitalul Județean.

Numărul mic al cazurilor noi de coronavirus nu poate produce însă bucurie. Scăderea nu este una reală, ci este artificială, creată de faptul că Direcția de Sănătate Publică nu mai poate face teste pentru depistarea coronavirusului iar toate probele sunt trimise la București, de unde rezultatele vin cu mare întârziere.

De exemplu, la acest moment, sunt în așteptare circa 200 de teste prelevate de la suspecții de coronavirus. Ceea ce însemnă că trebuie să ne așteptăm zilele viitoare, la un număr mare de îmbolnăviri raportate, dat fiind că Buzăul se confruntă încă cu o transmitere comunitară.

Buzăul s-a mai aflat în această situație, de a nu putea face teste cu aparatul din dotarea DSP, la sfârșitul lunii mai-începutul lunii iunie când kiturile cu care se lucrează pe aparatul Real Time PCR de la DSP s-au epuizat.  Până la parcurgerea tuturor pașilor birocratici și achiziționarea testelor, toate probele prelevate de la suspecții de coronavirus din județul Buzău au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, a fost pus în funcțiune pe 11 mai.  Aparatul poate efectua circa 100 de teste pe zi.