Actualitate

AVEM SITUAȚIA FINALĂ! Cum vor fi desfășurate cursurile în fiecare unitate de învățământ

Nicio școală din județul Buzău nu va organiza cursuri exclusiv online începând de luni, 14 septembrie. Decizia a fost luată joi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Deși comuna Cernătești a fost inițial inclusă în scenariul roșu, după recalcularea ratei de incidență, conform deciziei INSP, cazurile din focarul de la Aldeni nu au mai fost luate în calcul astfel că rata a rămas 0, fiind posibil scenariul verde. De asemenea, și în câteva unități de învățământ din municipiul Buzău și din Râmnicu Sărat va fi aplicat scenariul verde, adică acolo unde poate fi păstrată distanța de 1 m între bănci.

Astfel, cursurile în anul școlar 2020-2021 se vor desfășura în cele 484 de unități școlare și preșcolare din județul Buzău după următoarele scenarii:

  • 387 de unități de învățământ în scenariul verde;
  • 97 unități de învățământ în scenariul galben;
  • nicio unitate de învățământ în scenariul roșu.

SCENARIUL DE DESFĂȘURARE A CURSURILOR IN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚUL BUZĂU

Publicată de Institutia Prefectului Judetul Buzau pe Joi, 10 septembrie 2020

Incidența cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, așa încât, în funcție de aceasta, scenariile după care vor funcționa unele școli și grădinițe ar putea suferi modificări, anunță Instituția Prefectului Buzău.

”Pun accent pe o comunicare eficientă între Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar și, mai ales, cu unitățile de învățământ. Până acum s-au desfășurat controale în școli, iar de săptămâna viitoare vor începe și inspecțiile sanitare pentru a verifica respectarea măsurilor de protecție. Ne îndreptăm atenția către aceste măsuri de protecție și către condițiile igienico-sanitare astfel încât să se poată desfășura activitățile școlare în siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și, indirect, pentru noi toți”,a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

Lista unităților de învățământ din județul Buzău și scenariile aplicate: