Actualitate

Aventura de câteva ore a lui AKI, câinele de rasă pierdut și redat stăpânului de polițiști

Un câine de o frumusețe aparte din rasa Akita Inu s-a aflat, sâmbătă, în custodia polițiștilor buzoieni. Aki (foto), căci așa se numește frumosul exemplar, a fugit de la locuința stăpânului, o casă din cartierul Micro 3 din municipiul Buzău. Polițiștii care patrulau în zona bulevardului Bălcescu, cartier N. Titulescu, l-au văzut în timpul patrulării, în două locuri și momente diferite și, astfel, și-au dat seama că este un câine de rasă pierdut.

Oamenii legii l-au ridicat de pe stradă și l-au dus la adăpostul public. Acolo, medicul veterinar l-a identificat cu ajutorul cipului pe care câinele îl avea. Cu aceste date, polițiștii l-au identificat pe proprietar pe care l-au contactat pentru a veni să preia câinele.

Pentru că s-a descoperit că nu e prima oară când AKI se pierde, oamenii legii l-au sfătuit pe proprietar să ia măsuri suplimentare pentru securizarea patrupedului.

Aventura de câteva ore a lui Aki s-a încheiat cu un moment fericit care a fost imortalizat atunci când patrupedul a fost predate stăpânului.

Aki , revenit în grija stăpânului

Akita Inu este o rasă japoneză, una dintre cele mai vechi 14 rase de câini domesticiți. În țara sa, a fost folosit, în timp, în diverse activități, de la vânătoare, la pază, tracțiune sau chiar lupte. În Japonia, câinii Akita Inu sunt simbol național fiind considerați foarte loiali și paznici de nădejde ai locuinței.

În România, un pui de Akita Inu costă între 2000 și 3000 de lei.