Actualitate

Aventura prin Buzău a unei tinere care a fugit cu alesul inimii. De ce a oprit-o poliția

Foto arhiva

“Mamă minoră și bebelușul ei, luați cu forța și duși într-o direcție necunoscută!”   Așa a sunat informația pe care a transmis-o, seara trecută,  polițiștilor o familie din Urziceni, județul Ialomița.

Părinții respectivi au cerut ajutorul oamenilor legii pe motiv că fata lor și bebelușul ei de doar 3 luni au fost luați cu forța din locuința din Urziceni chiar de către tatăl copilului, un tânăr de 22 de ani din Constanța. Cum el are o soră la Pogoanele, în județul Buzău, au fost alertați și polițiștii buzoieni.

“Ieri, 27 martie a.c., în jurul orei 21.20, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele, au fost informați de către Centrul Operațional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu privire la o sesizare din care reieşea că o tânără, în vârstă de 16 ani și copilul acesteia, în vârstă de 3 luni, au fost luaţi împotriva voinţei lor, existând posibilitatea de a tranzita judeţul Buzău. (…) În urma apelului, a fost indicată ca posibilă traiectorie de deplasare ruta Urziceni – Pogoanele – Slobozia – Constanța, iar autoturismul și ocupanții acestuia au fost dați în consemn către întreg dispozitivul aflat în serviciu în județele învecinate. Totodată, la nivelul judeţului Buzău, a fost constituită de îndată o echipă operativă, care a stabilit, în urma investigaiilor specifice că, în Pogoanele, domiciliază sora tânărului de 22 de ani”, anunță IPJ Buzău.

Imediat, polițiștii au mers la Pogoanele, la adresa unde locuiește sora tânărului care și-ar fi răpit concubina și bebelușul. Aici au și fost găsiți cei 3. Numai că mama a declarat cu totul altceva decât sesizaseră părinții ei.

“Poliţiştii au descins la imobil localnicei, unde au depistat cele trei persoane căutate, tânărul de 22 de ani, minora de 16 ani şi copilul în vârstă de 3 luni. Atât minora, cât şi copilul acesteia, aveau o stare corespunzătoare, fără a exista indicii vizibile ale exercitării de violenţe asupra acestora, iar tânăra a menţionat că plecarea sa de la domiciliul mamei nu a fost un act împotriva propriei voinţe, ci decizia de a se muta cu tatăl copilului.”

Bgebelușul și părinții săi au fost duși la sediul Poliției Pogoanele, ulterior fiind preluați de către polițiștii din Ialomiţa pentru continuarea cercetărilor în cadrul dosarului penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.