Actualitate

Mobilizare a tinerilor liberali pentru donarea de sânge. Apelul acestora către buzoieni

Săptămâna viitoare, de luni până vineri, tinerii liberali din toată țara se vor mobiliza și vor merge zilnic la centrele de transfuzie sanguină, pentru a dona sânge. Este felul în care Tineretul Național Liberal a ales să marcheze Ziua Mondială a Sănătății, celebrată pe 7 aprilie.

”În perioada 3-7 aprilie – noi, tinerii liberali din toată țara vom fi prezenți în centrele de transfuzie sangvină din fiecare municipiu reședință de județ. Invităm toate persoanele care îndeplinesc condițiile de donare să fie parte a acestei campanii, mergând de luni până vineri să doneze sânge în orice județ al țării, implicându-ne împreună în activități care contribuie la acoperirea necesarului de transfuzii sangvine. Ziua Mondială a Sănătății se sărbătorește anual pe data de 7 aprilie, promovând beneficiile unei bune stări de sănătate și a bunăstării fizice și psihice peste tot în lume. În 2023, activitățile dedicate acestei zile se desfășoară sub tema „Sănătate pentru toți”. Donând, ajutați la salvarea unei vieți, contribuind la eforturile medicilor care prin intervențiile zilnice efectuate pe baza donărilor de sânge, salvează sau prelungesc vieți”, transmit tinerii liberali din Buzău.

Cine poate dona sânge? Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică și psihică și care nu a suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni. Donatorul trebuie să aibă vârsta între 18-60 de ani și o greutate minimă de 50 kg.

Care sunt beneficiile donării de sânge?

– analize medicale: eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice);

– eliberarea a 7 bonuri valorice care pot fi folosite în magazinele partenere pentru achiziționarea de produse sau alimente;

– eliberarea unei adeverinţe pentru o zi liberă (ziua donării);

– facilități transport: în funcție de oraș, pot fi oferite adeverințe pentru reducere 50% pe mijloacele de transport în comun.