Actualitate

Avertizare de vreme rea. Ce se întâmplă chiar din această seară

După un început de ianuarie cu temperaturi de primăvară, vremea schimbă foaia. În următoarele zile vremea va fi mai mult mohorâtă, cu ploi în zonele de câmpie și ninsori abundente la altitudini mari.

Meteorologii au emis o informare de precipitații pentru întreaga țară. Potrivit specialiștilor, de luni, 9 ianuarie, de la ora 18:00, și până miercuri, la aceeași oră, vremea va fi capricioasă. În zonele joase, de câmpie, va ploua, în timp ce la munte vor fi precipitații mixte și ninsori.

“Aria ploilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. În jumătatea sudică se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe arii restrânse 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În zonele de munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1600 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Temporar vântul va avea intensificări pe tot parcursul intervalului în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă rafalele vor fi de 60…80 km/h cu viteze mai mari, de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.”