Social

Avocații din Buzău, neclintiți în fața acului de seringă

Avocații din Baroul Buzău și-au luat, luni, inima în dinți și un moment de respiro pentru a participa la o acțiune cu scop caritabil. Este vorba despre o donare de sânge, doar că cei obișnuiți cu pledoariile nu au trecut pragul Centrului de Transfuzii, ci pe cel al Baroului Buzău unde a fost dus un centru mobil de transfuzii.  Asistentele i-au încurajat pe cei aflați la prima donare și au recoltat sânge de la 16 donatori, avocați care au răspuns pozitiv apelului lansat de Crucea Roșie.

Apelul pentru ca avocații să doneze sânge a fost lansat chiar de o colegă a lor, avocatul Roxana Mihaela Constantinescu care este președintele Crucii Roșii Buzău. ”E timpul să ne schimbăm mentalitatea față de cei din jur. Să ieșim din cămașa aceea înțepenită a nepăsării. Să întelegem că nu ne ajută nimeni dacă nu ne ajutăm noi, pe noi…Pe 14 iunie 2020 , de Ziua donatorului, mi-aș dori să revoluționăm toată istoria Centrului de Transfuzii Buzău . Așa cum unii își dau sufletul pentru Buzău, prin munca lor de zi cu zi, alții pot dărui 400 ml de sânge….Salvăm 3 persoane la o recoltare și dăruim 70 de lei oamenilor în nevoie. Vi se pare puțin ?”  Cu acest mesaj avocatul de la conducerea Crucii Roșii Buzău și-a încurajat colegii să răspundă nevoii de completare a rezervelor de sânge pentru pacienții spitalelor din România.

La final, bonurile de masă pe care le-au primit cei 16 donatori membri ai BAroului Buzău au fost dăruite reprezentanților Crucii Roșii Buzău. Tichetele în valoare de 1100 de lei vor fi folosite în cadrul proiectului Banca de Alimente, care se ocupă de aprovizionarea cu alimente a familiilor nevoiașe.