Actualitate

”Avocatul”, o nouă metodă de înșelăciune, pusă la cale de două buzoience. Cum a picat ”avocata” în plasa polițiștilor

O femeie din Iași, cu dublă cetățenie, a fost înșelată pe parcursul a doi ani de două buzoience. Femeia fusese victimă într-un alt dosar și urma să primească, legal, sume de bani. A fost momentul în care pe fir a intrat o buzoiancă „binevoitoare”, în vârstă de 65 de ani, care s-a oferit să îi facă legătura cu fiica sa, pe care a prezentat-o ca fiind avocat, care, chipurile, o putea ajuta să recupereze mai repede prejudiciul. S-a dovedit însă că totul a fost o minciună inventată de mamă și fiică pentru a obține bani.

Așa-zisa avocată din Buzău, o femeie de 34 ani, fiica celei care a avut ideea, a purtat timp de doi ani numeroase conversații prin telefon, iar în tot acest timp i-a cerut ”clientei” din Iași diverse sume de bani. În total au fost 32 de tranzacții bancare în sumă totală de 100.000 de lei. Pentru că avocata doar cerea bani, fără să o ajute în vreun fel pe ieșeancă să-și recupereze prejudiciul stabilit de instanță, aceasta a mers la poliție. Oamenii legii au pus la punct un plan, astfel că un prieten de-al persoanei vătămate s-a întâlnit cu cele două femei pretinzând că are nevoie de ajutorul unui avocat. Bărbatul a fost însoțit de oamenii legii, care au organizat un flagrant, urmat apoi de percheziții domiciliare.

„Polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la imobilul utilizat de bănuite, de unde au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile”, au declarat reprezentanții IPJ Buzău.

Cele două femei, mamă și fiică, au fost reținute pentru 24 de ore.

Față de cele două bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând ca astăzi, 30 iunie, să fie prezentate unității de parchet pentru a dispune cu privire la măsura preventivă, a transmis IPJ Buzău.