Actualitate POLITICĂ

Avrămescu dezvăluie un episod care a tensionat relația liberalilor cu primarul Toma

Începe să se facă lumină în privința motivelor care au tensionat relația de colaborare,  inclusiv prin prisma alianței la guvernare, a liberalilor buzoieni cu Constantin Toma, primarul social-democrat al municipiului Buzău. Săptămâna trecută, într-o intervenție la Focus Tv, deputatul Gabriel Avrămescu, lider al PNL Buzău, a dezvăluit un episod care a contribuit la relațiile glaciale de astăzi, dintre cele două părți, altfel aliate la guvernare.

”Când a fost o întâlnire la Prefectură, pe tema noului spital municipal, domnul Toma a început să țipe la noi cum ne permitem noi să-l chemăm pe dumnealui acolo și să ne dăm cu părerea pe bugetul orașului. Într-o întâlnire oficială s-a întâmplat asta, la care participau parlamentari de Buzău, prefectul, președintele Consiliului Județean, directorul spitalului, cadre medicale, directorul DSP, al Ambulanței. Și domnul Toma a început să ne întrebe acolo cum ne permitem noi să-i răpim timpul dumnealui prețios, să discutăm despre cum se cheltuiesc banii municipalității. Și, în sensul ăsta, sunt martori toți participanții la întâlnire.” a povestit Avrămescu.

Sub rezerva păstrării anonimatului, una dintre sursele participante la reuniunea respectivă a confirmat pentru șansanews.ro existența acestui moment arătând că primarul Toma a fost pe punctul de a părăsi întâlnirea respectivă.

Liberalii, prin vocea liderului lor județean, spun că rămân deschiși unei colaborări în folosul administrației locale, inclusiv cu primarul Constantin Toma, pe care îl invită la o discuție pe tema recentului scandal al suspendării plăților pe proiectul european privind reabilitarea unor străzi din orașul Buzău.