Actualitate Social

Azi vom afla! Adevărul despre realitatea dintre pereții așezămintelor sociale

Instituțiile cu rol de control au finalizat controalele în cele peste 50 de azile și centre de ocrotire socială din județul Buzău, iar rezultatele au fost prezentate, ieri după-amiază, de reprezentanții Instituției Prefectului Județul Buzău, într-o videoconferință cu autoritățile centrale.

Astăzi, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, va face publice aceste rezultate,  în cadrul unei conferințe de presă. Concluziile verificărilor și măsurile dispuse ar urma să contribuie la îmbunătățirea situației persoanelor asistate în aceste centre.

Potrivit unor date preliminare, controalele derulate la cele peste 50 de centre de asistență socială din Buzău (azile, cantine, centre de ocrotire pentru persoane vulnerabile, etc) au scos la lumină deficiențe, dar nu unele care să conducă la sancțiuni de ordin penal sau la închiderea ori suspendarea activității așezămintelor. În schimb, valoarea sancțiunilor este considerabilă. Au fost aplicate amenzi care depășesc valoarea totală de 142 000 lei. În afara amenzilor, au mai fost date avertismente și au fost dispuse măsuri de remediere a unor deficiențe.

Echipele mixte de control au fost formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară, Oficiului pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Județene de Prestații și Inspecție Socială, Inspectoratului pentru Situații deUrgență și Inspectoratului de Poliție Județean.