Actualitate

Cum s-au organizat autoritățile în fața caniculei. Toate ambulanțele în teren și puncte de prim ajutor

Canicula instalată de câteva zile a determinat autoritățile să adopte câteva măsuri de răspuns la situațiile medicale ce pot apărea din cauza temperaturilor ridicate. Primăria municipiului Buzău anunță redeschiderea punctelor de prim ajutor  pe raza orașului. Acestea funcționează în locațiile deja știute, respectiv în vecinătatea Pieței Dorobanți, a Pieței Centrale, a Pieței  Crâng, dar și în interiorul Palatului Comunal.

În același timp, autoritățile îi îndeamnă pe buzoienii care se resimt din cauza ieșirilor în soare, să acceseze spațiile unităților farmaceutice. La nivelul orașului, există un protocol încheiat cu Colegiul Farmaciștilor, pentru ca aceste unități să ofere locuri de repaus în spațiile proprii, care sunt ventilate, și un pahar cu apă celor aflați în suferință.

Pe fondul vremii caniculare crește și numărul apelurilor la Serviciul de Ambulanță Județean. Este vorba despre o creștere cu circa 40-50 de solicitări într-un interval de 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al solicitărilor să ajungă la 200 pe zi. În aceste condiții, SAJ Buzău a trimis pe teren 20 de echipaje medicale și a pregătit un plan de suplimentare a acestora, dacă va fi cazul.

”Sunt multe solicitări, ambulanțele nu mai ajung în stație, pe parcursul zilei. Solicitările curg pe toată durata zilei. Sunt, în general, apeluri din zona de câmpie și din orașul Buzău. Cei mai vulnerabili sunt vâstnicii, cardiacii și alți bolnavi cronic.” a declarat, luni după-amiază, la emisiunea Focus News, Rodica Corneci, purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Buzău.

Urgențele medicale au fost lipotimii și crize cardiace. Din fericire, nu au fost înregistrate decese, pe fondul acutizării unor afecțiuni, din cauza caniculei.