Actualitate

”Băbuțe” cu 4 roți, pe Bulevardul Bălcescu! Mașinile de colecție vor putea fi admirate duminică

Bulevardul Bălcescu va fi împânzit duminică, 12 mai, de zeci de mașini retro aduse de colecționari la Buzău. Pentru câteva ore, în intervalul orar 11-15, buzoienii vor putea admira modele unice de mașini cu o vechime considerabilă.

„Conducerea filialei Buzau a Retromobil Club Romania are placerea de a va invita sa admirati expozitia automobilistica care va avea loc duminica 12 mai, in intervalul orar 11.00-15.00, organizata pe bulevardul Nicolae Balcescu din Buzau, pe segmentul pietonal. Vor fi expuse autovehicule retrase de mult din circulatia de zi cu zi! Va rugam sa va aduceti copiii, nepotii, bunicii si evident, telefoanele pentru poze! ATENTIE! Imagini care va vor afecta emotional! Va asteptam cu drag!”, transmit pasionații pe rețelele de socializare

Noutatea acestei expoziții este că mai mulți pasionați ce au achiziționat modele unice recent au anunțat că se vor prezenta la expoziția de duminică. Printre modelele recent intrate în colecție se numără un Excalibur model antebelic, un Mercedes 190 sau un mini kart cu motor Mobra 1975.

„Preconizăm prezența a 40 de echipaje, vor fi prezentate exponate noi, care n-au mai fost văzute de publicul larg. Vorbim de Excalibur antebelic, Mercedes 190 nou intrat în colecție, mini Kart. Cel mai vechi model care va fi putea fi văzut este un Jeep Wilis 1954 restaurat, fabricație americană, dar cu o vechime considerabilă este și mândria industriei românești, un SR 114 restaurat ca la carte, dar și alte mărci”, transmite secretarul Retromobil Club Buzău, Filon Niculai

Pasionații promit că vor reveni și la expoziția militară de la Ciolanu. Ediția a doua a RAMBU- Retro Aplicația Militară va avea loc pe 21-24 iunie și se anticipează deja prezența echipajelor din Piatra Neamț, Sibiu, București, Prahova și Vrancea.