Actualitate SĂNĂTATE

Ofițerii DGA, la Spitalul Județean Buzău! Anunțul managerului Claudiu Damian

Cazul asistentei de la Serviciul Județean de Medicină Legală, arestată pentru 30 de zile după ce a fost prinsă în flagrant luând bani de la un ofițer sub acoperire, pentru a intermedia eliberarea unui certificat medico-legal, repune pe tapet o situație gravă. Plicul cu bani pare că reprezintă în continuare o practică în sistemul medical buzoian. Drept dovadă nu doar cazul asistentei de la SML, ci și cel al medicului Viorel Chioașcă, de la Spitalul CFR, judecat pentru luare de mită, dar și descinderile recente ale ofițerilor DGA la Policlina N.Titulescu.

Pentru a stopa aceste practici, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, intenționează să organizeze noi întâlniri între ofițerii DGA și angajații spitalului, pentru a le vorbi despre mită și riscurile la care se expun.

“Este un lucru deranjant atât pentru mine, cât și pentru spital, pentru imaginea spitalului, lucrurile de acest gen ne trag în jos. Din capul locului vă spun că sunt împotriva oricărei manifestări de acest gen. Noi periodic facem ședințe, îi punem să semneze că le aducem la cunoștință că orice solicitare de bani este interzisă și nici n-am cuvinte să vă spun cât de dezamăgit sunt eu, dar și colegii noștri, când am văzut ca s- a întâmplat acest lucru. E un lucru regretabil, o să fac un tur de forță iar pe toate secțiile cu ședințe special pentru a prezenta acest lucru, pentru a face procese verbale și pentru a aduce, eventual, un reprezentant de la o instituție de forță care să țină câteva cursuri pentru anticorupție în instituțiile publice și în spital.”

La rândul său, deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate, a arătat, la Focus Tv, că utilă ar fi și afișarea în toate încăperile spitalelor a unui număr de telefon special la care să sune pacienții atunci când li se cere mită: call-center anticorupţie – 0800.806.806. Detalii, AICI.

De asemenea, deputatul Emanuel Ungureanu trage un semnal de alarmă și arată că toate spitalele din județ sunt atent monitorizate de structurile anticorupție. “Vor mai apărea astfel de cazuri de luare de mită, în perioada următoare”, spune parlamentarul.