Actualitate Șansa de Berca Social

Bărbat periculos, în libertate. A fugit de la Ojasca. UPDATE: A fost găsit spânzurat

Situație extrem de gravă. Un individ periculos a fugit de la Ojasca, secție exterioară a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Individul este în libertate. Polițiștii atrag atenția că bărbatul este periculos, poate avea manifestări violente și nu trebuie să vă apropiați de el.
”Polițiștii buzoieni au fost sesizați cu privire la faptul ca, un bolnav cu afecțiuni psihice, în vârstă de 23 de ani, din Prahova, internat și aflat în executarea unei masuri de siguranță, a părăsit incinta Secției Ojasca din cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Sapoca.

Semnalmente: bărbat, 23 de ani, înălțime 1,70 m, greutate aprox. 65 kg, la momentul părăsirii unității spitalicești purta un trening de culoare gri, pe deasupra un halat de molton albastru, fes de culoare neagră.
Polițiștii efectuează investigații și, împreună cu jandarmi, desfășoară activități de căutare a bărbatului.”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

Polițiștii recomandă populației să nu se apropie dacă îl observă pe individul fugar ci să sune la 112: ”Sfătuim persoanele care văd persoana căutată sa nu se apropie de aceasta, întrucât este cunoscută ca având comportament agresiv. Persoanele care dețin informații utile sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.”

UPDATE [12:36] 16 DEC 2019 ›

Individul de 23 de ani, evadat de la Ojasca, era internat aici după ce și-a înjunghiat părinții. Dispariția lui ar fi fost anunțată în jurul orei 11.30 de reprezentanții secției Ojasca.
Contactată telefonic, Viorica Mihalașcu, director al  Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, în subordinea căruia se află și secția de la Ojasca, a declarat că nu poate oferi nici un fel de relații despre individul periculos care a evadat luni, întrucât ea se află în concediu.
”Nu vă pot da un punct de vedere. Astăzi am o zi de concediu. Vă rog să mă scuzați. La revedere”, a declarat reporterilor șansanews.ro, Viorica Mihalașcu.
De menționat că Mihalașcu este director interimar al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. După masacrul de la Săpoca, din luna august când un bolnav a atacat pacienții cu stativul de perfuzie, Mihalașcu și-a dat demisia, însă ulterior a revenit pe post.

UPDATE [13:49] 16 DEC 2019 ›

Peste 60 de polițiști, jandarmi și câini de urmă îl caută pe individul evadat de la secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca. Polițiștii fac verificări în pădurea  din apropierea spitalului, unde ar exista indicii că s-ar fi îndreptat individul periculos, după ce a reușit să escaladeze un gard și să dispară.
De asemenea, polițiștii fac filtre la ieșirile din Buzău spre Vernești, în localitatea Poieni și Berca.
UPDATE [14:18] 16 DEC 2019 › Individul de 23 de ani, care a evadat de la Ojasca, unde fusese externat recent de la Săpoca, acolo fiind din octombrie 2019, a fost găsit mort. Tânărul a fost descoperit spânzurat în pădure, în extravilanul localității Unguriu.